KESK Çorum Şubeler Platformu, KHK ile işten çıkarılan üyelerinin işe geri alınması için Kadeş Barış Meydanı’nda açıklama yaptı.

‘EN AZ BEŞ ÜYEMİZ HAKSIZLIĞA DAYANAMADIĞI İÇİN HAYATINI KAYBETTİ’

KESK Çorum Şubeler Platformu adına açıklamayı yapan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Çorum Şube Başkanı Emrah Azapçı, KHK düzenine karşı asla teslim olmayacaklarını belirterek kazanılmış olan sosyal, ekonomik ve savunma haklarının ihlal edildiğini ve ellerinden alındığını söyledi. Azapçı, “Ülkeyi KHK’lerle yönetmeye başladılar. 130 bin kişi bir gecede yayınlanan listelerle, kamu gücünü emaneten elinde tutanların listeleriyle, sadece kanaate dayanılarak, sadece iftiralarla, hiçbir somut delil olmaksızın, masumiyet karinası çiğnenerek işinden edildi. Yetmedi birçok hakları ellerinden alındı. Bizim bildiğimiz, kamuoyuna yansıyan 80’i aşkın intihar var. İnsanlar işlerinden, aşlarından edildiği için, vatandaşlıktan adeta fiilen çıkarıldıkları için ölüme sürüklendiler. En az beş üyemiz bu haksızlığa dayanamadığı için hayatını kaybetti. Bütün kamu emekçileri işlerine iade edilmeli, ret kararları geçersiz sayılmalıdır” dedi.

‘HİTLER ALMANYASI’NDA OLDUĞU GİBİ FİŞLENDİK’

AK Parti hükümetinin ülkenin yarısından fazlasını 'özde değil, sözde vatandaş' olarak gördüğünü, ülkenin yarısından fazlasının Hitler Almanyası’nda olduğu gibi 'fişlendiğini' söyleyen Emrah Azapçı, “Sakıncalılar listesi oluşturdular. Bu listeleri esas alarak işe alıyorlar ya da işten çıkarıyorlar, atama yapıyorlar ya da yapmıyorlar, ihaleler veriyorlar ya da vermiyorlar. Hukuk devleti değil, polis devleti uygulamalarıyla ülkeyi yönetiyor, kararlar veriyorlar. AKP, iktidarını devam ettirmek için sürekli düşman, hain, 'terörist' imal ediyor, halklarımızı, emekçileri kutuplaştırıyor. Asıl gündemleri konuşamaz, tartışamaz hale getirmek istiyor. Çünkü biliyorlar ki, işsizliğin, yoksulluğun, hukuksuz ihraçların, yolsuzluğun ve talanın konuşulduğu, tartışıldığı bir yerde iktidarda kalamayacaklar” ifadelerini kullandı.