CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, kendisinin 6-7 kez Çorum’a geldiğini belirterek, “Çorum insanının yüzü artık gülmüyor. AKP iktidarı Türkiye’nin her yerini yangına çevirdi. İnsanlar artık birbirine şaka bile yapmıyor” dedi.
Tolga Çandar, CHP İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmasında iktidara yüklendi. AK Parti ile ülkenin her bir tarafını hüzün kapladığını ifade eden Çandar, “Eskiden Anadolu’nun insanı güler yüzlü ve cana yakındı. Çorum’da mimari değişmiş ama insanın yüzündeki o gülümsemeler kaybolmuş. Bıçak kemiğe dayandı, hatta kemiği de deldi. Türkiye’yi karanlığa sürükleyen bu iktidarın 10 yılı aşkın süredir işbaşında kalması anlaşılır gibi değil. Bu iktidar geldiği gibi gidecek. Demokrasi ile gelen bu iktidarı halkımız geri demokrasi ile göndermeyi de bilecektir.” diye konuştu.  
AK Parti’nin uyguladığı politikaları eleştiren Çandar, “Son günlerde Türkiye’nin rengi siyahlaştı. Biz isteriz ki Türkiye’nin her tarafı güllük gülistanlık olsun. AK Parti iktidarı kendi renginden olmayan başka bir renge katlanamıyor. Bu iktidar ile birlikte Türkiye’nin her tarafı yangın yerine döndü.” şeklinde konuştu.