AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, esnaf ve sanatkarlara yönelik birtakım müjdeli haberler verdi.
Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum'da esnaf ve sanatkarlar tarafından düzenlenen arife dualarına katılarak hükümetin çalışmaları ile esnafa yönelik düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

SSK VE BAĞ-KUR'LU ESNAFA AVANTAJ PAKETİ
Milletvekili Ceylan, Sosyal Güvenlik Kurumu, Bağ-Kur ve Vergi Dairelerine borcu bulunan esnaf ve sanatkarlara yönelik birtakım düzenlemeler getirildiğini belirterek, "ana para hariç bir gecikme cezası ve faizler silinecek. Mükellef, sadece ana parayı ödeyecek, ona da taksit imkanı sağlanacak" dedi.
Ceylan, SSK ve Bağ-Kur borçları ile ilgili olarak 392 trilyonluk faizin silineceğini açıkladı.

SSK ve BAĞ-KUR'DA YÜZDE 5 İNDİRİM
Milletvekili Ceylan, SSK ve BAĞ-KUR borçlarının Temmuz ayında yüzde 5 eksik yatırılacağını, mükellefe yüzde 5'lik indirim yapıldığını, bu indirimin personel sayısı çok olan işyerleri için daha fazla önem taşıdığını belirtti.

KARŞILIKSIZ ÇEKE HAPİS GELİYOR
Ceylan, Çek Yasası'nda birtakım değişiklikler yapılacağını, geçtiğimiz yıllarda kaldırılan hapis cezasının tekrar getirileceğini, yazdığı çeki ödemeyen kişiye birincisinde para cezası verileceğini, bu cezanın yerine getirilmemesi halinde de hapis cezası uygulanacağını kaydetti.
Ceylan, çekle ilgili düzenlemeleri esnaf ve sanatkarın, iş dünyasının genel talepleri doğrultusunda yaptıklarını söyledi.
Ceylan, çekte karekod uygulamasının da başlayacağını, bir kişiye çek karşılığı mal satmak veya hizmet vermek isteyen esnafın, o kişinin durumunu akıllı telefon aracılığıyla sorgulayabileceğini ifade etti.

TİCARİ ARAÇLARDA ÖTV KALKIYOR
Ceylan, ayrıca şoför esnafı için de bir müjde vererek, şoförlük yapan esnaf için geçerli olmak üzere ticari araçlarda ÖTV'nin tamamen kalkacağını açıkladı. Ceylan, 100 bin liralık bir aracın yüzde 40'lık bir indirimle 60 bin liraya malolacağını örnek vererek, şoförlerin artık araçlarını yenileme imkanına kavuşacağını bildirdi.

TAPU KADASTRO VE MALİYEYE KAMPÜS
Milletvekili Ceylan, Çorum'da YEDAŞ binasının yanında belirlenen bir arsa üzerine Tapu ve Kadastro binaları için modern bir kampüs yapılacağını, ayrıca askeri kışla alanına Maliye Kampüsü oluşturulacağını, eski Terminal'in bulunduğu bölgenin büyük bir canlılığa kavuşacağını belirtti.

EMEKLİLERE 500 KONUT
Ceylan, emekliler için de ilk etapta Çorum Barajı civarına TOKİ tarafından 500 konut yaptırılacağını sözlerine ekledi. Ceylan, konut projesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini, işlemlerin son aşamaya geldiğini söyledi.
Türkiye'nin yeniden önünü görmeye başladığının altını çizen Ceylan, istikrarlı günlerin güçlü bir şekilde yeniden geleceğini, toplumun tüm kesimlerine yönelik kolaylaştırıcı, iyileştirici düzenlemeler yapmaya devam edeceklerini vurguladı.