Çorum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Eflaz Ermiş, Ramazan ayı dolayısıyla gıda denetimlerinin artarak devam ettiğini açıkladı.
‘En iyi Gıda denetçisi tüketicinin kendisidir’ diyen Ermiş, vatandaşlardan gıda ürünlerini satın alırken dikkatli davranmalarını istedi.
Gıda ile ilgili her türlü şikayet ve taleplerle ilgili Bakanlık tarafından oluşturulan ‘Alo Gıda 174’ hattını yılın her günü 24 saat süresince hizmet verdiğini hatırlatan Ermiş, “Alo Gıda 174 hattına yapılan şikayet ve bildirimlerin tamamı anında değerlendirmeye alınmakta ve sonuçları internetten takip edilebilmektedir” dedi.

‘282 İŞYERİ DENETLENDİ’
Ramazan ayı boyunca, başta unlu mamuller, pastacılık ürünleri üreten işletmeler ve fırınlar olmak üzere 282 gıda işletmesinde denetim yaptıklarını hatırlatan Ermiş, mevzuata aykırı davranan gıda işletmelerine idari yaptırım kararı uygulandığını hatırlattı.
Çorum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Eflaz Ermiş, gıda denetimleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada şöyle dedi:
“Tüketici sağlığının en üst düzeyde korunması, ticaretin etik bilgiler ışığında önünü açmak, haksız rekabeti engellemek ve çiftlikten sofraya gıda güvenliğini sağlamak amacıyla Bakanlığımızın en önemli görevlerinden biri olan gıda denetim ve kontrol hizmetleri, ramazan ayı münasebeti ile artarak devam etmektedir.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak rutin olarak yapmış olduğumuz gıda denetimlerini, gıda satış ve tüketimin yoğun olduğu ramazan ayında daha da önem vererek, tüm gayretimiz ve imkânlarımızla gerçekleştirmekteyiz.
İl ve ilçelerimizde başta un ve unlu mamuller, fırın pasta hane, gibi gıda işletmeleri olmak üzere, üretim, satış, toplu tüketim alanlarında Gıda Kontrol Görevlilerimiz tarafından etkin bir şekilde denetimler yapılmaktadır.
‘Çiftlikten Sofraya Gıda Güvenilirliği’ anlayışı ile hayvan sağlığı ve refahı, bitki sağlığı ve çevrenin korunmasını dikkate alarak insan sağlığı ve tüketici menfaatlerinin en üst seviyede korunmasını temin etmek gibi önemli bir sorumluluğu en etkin ve tüm gayretimiz ve imkanlarımızla yerine getirmeye çalışmaktayız.
Ramazan ayı boyunca, başta unlu mamuller, pastacılık ürünleri üreten işletmeler ve fırınlar olmak üzere 282 gıda işletmesinde denetimler yapılmış, mevzuata aykırı davranan gıda işletmelerine idari yaptırım kararı uygulanmıştır.
Şu unutulmamalıdır ki en iyi gıda denetçisi tüketicinin kendisidir.
Gıda ile ilgili her türlü şikayet ve taleplerini Türkiye’nin her yerinden ulaştırabilmesi için Bakanlığımızca oluşturulan ‘Alo Gıda 174’ hattı yılın her günü 24 saat süresince hizmet vermektedir.
Alo Gıda 174 hattına yapılan şikayet ve bildirimlerin tamamı anında değerlendirmeye alınmakta ve sonuçları internetten takip edilebilmektedir.
Vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği bizim için önceliklidir. Huzur ve dayanışma içerisinde geçirdiğimiz ramazan ayının ardından gelen ramazan bayramını kutlar, ilimize, ülkemize ve tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini temenni ederim”