10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı önündeki canlı bomba saldırısında yaşamını yitiren Emek Partisi üyesi Emine Ercan, Çorum merkeze bağlı Büyükdivan Köyü’ndeki mezarı başında anıldı.
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından 10 Ekim 2015 Pazar günü Ankara’da düzenlenen “Emek-Demokrasi ve Barış” mitingi, daha başlamadan IŞİD mensubu iki teröristin kendilerini patlatması ile kana bulanmıştı. 101 yurttaşın yaşamını yitirdiği, 500’ü aşkın yurttaşın ise yaralandığı saldırının ardından 1 yıl geçti.
Çorum’da Emek ve Demokrasi Platformu tarafından 10 Ekim saldırısında yaşamını yitiren Emine Ercan için bir anma programı düzenlendi. Büyükdivan Köyü’ndeki mezarı başında yapılan anma programına, sendika, siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri katıldı.
Yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından KESK Dönem Sözcüsü Merter Kocatüfek bir konuşma yaptı. Konuşmasında 10 Ekim’de yaşanan katliamın arkasındaki karanlık güç odaklarının ortaya çıkarılmadığına dikkat çeken Kocatüfek, mücadelelerinin yılmadan devam edeceğini dile getirdi.
Emine Ercan’ın eşi Cuma Ercan ise aradan bir yıl geçmesine rağmen hukuki anlamda en ufak bir ilerleme yaşanmadığını söyledi. Tüm bunların kendilerini yaraladığını kaydeden Ercan, “Bizler bu katliamın arkasındaki gerçek faillerin ortaya çıkmasını ve hesap vermesini istiyoruz. Ancak bu yapılmıyor” dedi.
Yapılan konuşmaların arından Büyükdivan Köyü’nde oluşturulan “Barış Ormanı”na su verildikten sonra anma etkinliği sona erdi.