İsmail Uçakcı, “Başkan ve yönetim kurulu üyelerinin belirleneceği seçimde 8.600 oy kullanacak taksi esnafının yaklaşık 3000’ini Çorumlu esnaf oluşturmaktadır. Bu durumda Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Derneği Başkanı ve yönetimini siz belirleyeceksiniz, anlamına gelmektedir.Sungurlu İlçemiz Taybı Ovası köylerinden Mehmet Külük Beye destek olalım; seçim günü işimizden ve istirahatımızdan biraz feragat edip, seçim salonuna giderek oyumuzla, hemşehrimize destek olalım ve bir hemşehrimizi Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Derneği Başkanlığına getirelim.

Siyasi ve diğer içtimai kuruluşların ‘Çorumlular bir araya gelmez’ kendi adayına oy vermez ve seçimi alamazlar, nitelikli bölücü söylemlere itibar etmeyelim. Başkent Çorumlusunun birliğini, bütünlüğünü korumak ve nüfusunun yaklaşık % 25’ini oluşturan biz Çorumluların bu şehrin yönetimlerinde varız, söylem ve yarışlarından geri durmayalım” dedi.

Uçakcı, “Anadolu Grubu adına seçim yarışına girmiş; Başkent nüfusunu oluşturan Ankara, Çorum, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir, Çankırı gibi illerimiz Taksi esnafının desteklerine talip olmuş adayımızı destekleyelim Başkent yönetimlerinde biz Çorumlularda varız diyelim.İmarında, inşasında, gelişmesinde, nüfus yoğunluğunda büyük emekleri olan Çorumlular için ‘onlar bir araya gelmez, Çorum amelisi’ gibi bölücü ve aşağılayıcı sözleri büyüklerinizden duymuş olmalısınız. Geçmişte, Çorumlulara atfen söylenen bu bölücü söylemleri; “o amale denilerek aşağılanmaya çalışılan kişilerin çocukları, bu gün Başkent’te dört, beş ilçede Müteahhitler Dernek Başkanlığı yaparak, üniversitelerde, yargıda, TSK, kamuda üst yönetimlerde bulunarak ve 8600 Taksici esnafının yaklaşık % 37’sini oluşturarak muhataplarının yüzlerine çarptı ise” bu günde yüzlerine çarpması, dolayı ile adaylarını destekleyip, iş başına getirmeleri tarihi görevlerinden olacaktır” ifadelerine yer verdi.

İsmail Uçakcı, “Bu seçimi biz alalım; “insan doğduğu yerde değil, doyduğu yerdedir” atalar sözünde olduğu gibi biz her ne kadar Çorumlu olsak ta, bu şehirde ev ve iş kurmuş, kız vermiş, kız almış, kök salmışız, geçmişte yaşadığımız içtimai sıkıntıları tekrar ettirmeyelim, birilik ve beraberliğimizi bozmadın adayımızı destekleyerek iş başına getirelim.

Çorumlu görünüp te, Başkent Çorumlusunun birliğine, dirliğine zarar veren kartvizit ekiplerine dikkat edelim. Çorumlu, federasyon, dernek gibi kuruluşlarında çeteleşmiş; geçmişte ANAP, DYP, DP. HAS.P.’te beka aramış, Saadet Partisini küçümsemiş, Ak Parti ile MHP’de pozisyon bulamamış sonunda CHP’ye demir atmış gibi görünen İYİ Partinin beklenen yolcularına, defalarca milletvekili ve belediye başkan adaylığı yapmış, vizyonu ve misyonu buralara yetmeyince bir ilçeden dokuzuncu sıra belediye meclis üyeliğini kendisine nimet saymış, kartvizitlerini belediyelerden bir otopark ve yahut yavan, yaşık bir iş alabilmek ve kamu dairesindeki memuriyetlerini bir amirlik yapabilmek gibi bireysel ve basit isteklerde kullanmış kartvizit sahiplerine dikkat edelim.Bu tür kişilerin dernek, federasyon kartvizitlerini kullanarak, bu günde Çorumlu Taksici esnafını arayıp, ikili ve bireysel ilişkilerinden dolayı oylarınızı, örneğin Erzincanlı şu adayın listesinde, Aksaraylı bu adayın listesinde bir hemşehrimiz var oyunuzu buna kullanalım gibi telkin ve davetine karşı kolayım. “Ortak Noktamız Çorum ve Çorumlu” diyerek kendi adayımızı destekleyip, Başkent’te Çorumlu varlığını dostlarımıza gösterelim” açıklamalarında bulundu.