Bir yandan bayramlık bir yandan da kurban hisse bağış çalışmasını gerçekleştirdiklerini kaydeden İl Temsilcisi Emrah Öztekin, her iki çalışmanın da çok başarılı gittiğini söyleyerek yardım sever Çorum halkına teşekkür etti.

Çorum merkez ve ilçelerdeki gönüllü çalışanlar ile faaliyetlerine aralıksız devam ettiklerini belirten Cansuyu Derneği Çorum İl Temsilcisi Emrah Öztekin, araştırmalar sonucu tespit edilen 700’ü aşkın yetim ve ihtiyaç sahiplerine, hayır severlerin derneğe bağışlamış olduğu bayramlıkları ulaştırarak cansuyu olmaya devam ettiğini ifade etti.

Amaçlarının muhtacı hiçbir zaman rencide etmeden destek olmak olduğunu ifade eden Cansuyu Çorum İl Temsilcisi Öztekin, “Buradaki esas teşekkür bizlere inanan güvenen ve her zaman destek olan hayırseverlerimizdir. Onların bu katkıları olmasa bizler bunları gerçekleştiremezdik. Sağ elin verdiğini sol el görmesin düsturu içerisinde ne hayır yapan kime yaptığını görüyor ne de hayrı alan kimin verdiğini biliyor. Bu şekilde kimse kimsenin önünde ne mahcup oluyor ne de gururlanıyor. Biz hayır yapmak isteyen ile nefes almak isteyeni buluşturan bir köprü vazifesindeyiz. Bayramlık çalışmalarımızın yanında Kurban hisse bağış çalışmalarımız da devam ediyor. Yaklaşan Kurban öncesinde Kurbanımı bağışlayacağım ama nereye nasıl bağış yapabilirim daha karar vermedim diye düşünen hayırseverlerimiz varsa mutlaka bize 0536 864 89 33 nolu telefondan ulaşsınlar yurtiçi ve yurtdışındaki kurban fiyatlarını göz önüne alarak dört farklı kurban bedeli açıkladı. Buna göre Kurban bedelleri; Afrika ve Asya’da 700 TL, Arakan ve Moro’da 900 TL, Türkiye, Filistin Kampları ve Yemen’de 1300 TL, abluka altındaki Gazze'de ise 2300 TL olarak belirlendi. Hayırseverler, kurban kesecek kardeşlerimiz, kurbanlarını nerede kesmek istiyorlarsa o ülkenin bedelini ödemek suretiyle, inşallah onların kurbanlarını orada vekaleten satın alacağız ve vekaletlerini intikal ettirerek kestireceğiz. Yine aynı bölgede kurbanlarını et olarak muhtaç insanlara tarafımızca dağıtımını sağlayacağız. Ve bunu Kurban Bayramı’nın 1’inci, 2’nci ve 3’üncü günü ikindi vaktine kadar bitirecek şekilde ayarlamakayız. Hayırseverlerin Cansuyu Derneği’nin tercih etmesinin muhtelif sebepleri var. Birinci biz şeffaf bir derneğiz. Yani her hayrın hesabını verebilecek pozisyondayız. Bunun için kayıtlarımız gayet muhkemdir. 2007 yılında sistemimizi kurduk. 2007’den bugüne kadar bir kardeşimiz yılların muhtelif zamanlarında muhtelif aylarında değişik mahiyetlerde yardımlar yapmıştır. Her ne vermişse 2007’den bugüne kadar bütün hesaplar kayıtlarımızda mevcuttur. İstendiği zaman onların dökümünü çıkartıp kendisine veririz. Ayrıca kurban uygulamalarımızda tamamen bir şeffaflık söz konusudur. Bir kere biz kurban keseceğimiz ülkeleri baştan ilan ediyoruz, ona göre ücret talep ediyoruz. Verilen ücret hangi ülkenin ücretiyse mutlaka o ülkede kesiyoruz, başka ülkede kesmiyoruz. Yani Afrika için almışsak kurbanı Afrika’da kesilir. Asya için almışsak Asya’da kesilir, Afrika’da kesilmez. Ayrıca biz kurban kesimlerimizde mutlaka imkânlar çerçevesinde çekimlerimizi yapılmaktadır. Dönen kardeşlerimiz bu görüntüleri bize getiriyorlar ve buradaki tanıtma birimimiz onları ayrıştırıyor. Ve bir müddet sonra kurban veren hayır sahiplerine cep telefonlarına mesajla bir link gönderiyoruz. Ve o linke girmek suretiyle internet üzerinden kendi kurbanlarının kesilişini görüyorlar" dedi.