Valilikten yapılan açıklamada “Ülkemizde yakın zamanda meydana gelen yangın ve sel afetleri ile bundan sonra meydana gelebilecek yangın ve sel afetleri sonrasında uygulanmak üzere, genel hayatı olumsuz etkileyen şartların iyileştirilmesine katkı sağlanması amacıyla, 12/8/2021 tarihli ve 4732 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile insani yardım kampanyası başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Yardım kampanyası kapsamında nakdi destekte bulunmak isteyen kurum/kuruluş veya vatandaşların “YANGIN” veya “SEL” yazarak 1866’ya SMS gönderebileceği (1 SMS 10 TL’dir) veya Afad.gov.tr sitesi üzerinden “Yangın ve Sel Afeti Yardım Kampanyası” kısmına girerek burada yer alan hesap numaraları üzerinden bağış yapabileceği belirtildi.

Valilik açıklamasında “Ayni yardımda bulunmak isteyen kurum/kuruluş veya vatandaşlarımız temin ettikleri ürün veya malzemeleri, Ticaret ve Sanayi Odasının fuar alanındaki depolarına, buraya ulaştıramayan vatandaşlarımız ise Çorum Belediyesine veya Çorum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ulaştırabilirler” denildi.

Batı Karadeniz Sel Afeti Ayni Yardım İhtiyaç Listesi

Pirinç / Bulgur, Kuru Bakliyat, Makarna, Konserve (hemen tüketilebilecek hazır yiyecek), Bitkisel Yağ, Salça,

Hazır Çorba, Zeytin, Tahin Helva, Kutu Meyve Suyu, Kuru Meyve, Şeker / Tuz / Un / Çay, Çocuk maması,

Kişisel Hijyen Malzemeleri (Diş Macunu/Fırçası, Şampuan, Tırnak Makası, Kadın Pedi), El Sabunu / Sıvı Sabun,

Maske, Hijyen Seti / Kişisel Bakım Seti, Kolonya, Havlu Peçete, Tuvalet Kağıdı, Islak Mendil, Çocuk Bezi, Deterjan,

Un ve Yağ (Yemeklik), her türlü giyim (iç çamaşırı dış giyim), Yağmurluk, Çizme (Yağmur, Çamur için), Ev Eşyası, Mobilya, halı, beyaz eşya, Mutfak Eşyası, Tabak, Bıçak, Tencere, Battaniye, tava, tabak ve Elektrikli mutfak aletleri.

Açıklamada son olarak “önemli” başlığı altında “İkinci El Ürünler Kesinlikle Kabul Edilmemektedir. Kolay bozulabilecek, soğuk zincir gerektiren ürünler kabul edilmemektedir” bilgilerine yer verildi.