Çorum'un 303 bin 150 ağaçtan oluşan 156 Hektarlık yeni bir ormanı daha var. 
Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik beraberinde Silvikültür Daire Başkanı Kahraman Temür, Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, Çorum iline gelişinde İşletme Müdürü Ömer Birkan Kayaalp ve teknik ekip tarafından karşılandı.
Yürütülen ormancılık çalışmaları hakkında bilgiler olan Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik, 'Geleceğe Nefes' projesi kapsamında Guinness rekoru kırılan Celilkırı Mevkii’ndeki sahada incelemelerde bulundu.
Rekor ormanında yapılan ot alma ve çapa gibi bakım tedbirlerinin fidanların gelişimine katkı sağladığı görüldü. Fidan tutma başarısının oldukça yüksek oluşu memnuniyet verdi
11.11. 2019 tarihinde Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik koordinasyonunda 'Geleceğe Nefes' ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Çorum'da 1 saatte 3 bin kişi tarafından 303 bin 150 fidan dikimiyle Guinness rekoru kırılmıştı. Fidan dikimi yapılan sahada periyodik aralıklarla denetim ve bakım çalışmaları yapılarak fidanların yeşermesi ve başarı oranını arttırmıştır.
Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik dikimini koordine ettiği sahada incelemelerinde fidanların boy verip filizlenmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. 
Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik; "Çorum ilimizin artık 303 bin 150 ağaçtan oluşan 156 hektar yeni orman alanımız var. Cumhurbaşkanımızın teşvik ve destekleriyle bu projeyi Bakanımız, Teşkilatımız, Çorum Valimiz, vatandaşlarımız hep birlikte sahiplendik ve özverili çalıştık birlikte başardık, birlikte yeşerttik. Çorum ilimize hayırlı olsun dedi.
Ardından Çorum İşletme Müdürlüğü sorumluluk sahalarındaki Mazı meşesi ve tüylü meşe ormanlarına yapılacak olan bakım çalışmaları üzerine incelemelerde bulunuldu.
Çorum Orman İşletme Müdürlüğü Kırkdilim Orman İşletme Şefliğinde meşe ormanlarında görülen tepe kurumaları ile ilgili yerinde incelemeler yapılarak, gerekli tedbirlerin alınması amacı ile görüş alış verişinde bulunuldu.
İncelemelere; Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik beraberinde Silvikültür Daire Başkanı Kahraman Temür, Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, Başkan Yardımcısı Yılmaz Gün, Bölge Müdür Yardımcıları Gültekin Şenlikoğlu, Mehmet Şakir Güneri, Gençleştirme Şube Müdürü Serdar Özkan, Silvikültürel Uygulamaların Geliştirilmesi Şube Müdürü Uğur Tüfekcioğlu, Silvikültür Şube Müdürü Hayati Ergüden, Ağaçlandırma Şube Müdürü Mutlu Turan ve Çorum teknik ekibi katıldı.