Kadeş Barış Meydanı'nda yapılan törene Vali Yardımcısı Tamer Orhan, Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, MHP MKYK Üyesi Prof. Dr. Kürşat Azkur, Türk İslam Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı İlkay Çağdaş, Hollanda Umut Köprüsü Yardımlaşma Vakfı Başkanı Mustafa Atman, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ercan Daşdan, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Bektaş, MHP Belediye Meclis Üyeleri, MHP İl Genel Meclis Üyeleri, Ülkü Ocakları İlçe Başkanları ve yönetimi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“İNSANI MERKEZE ALMAYAN HİÇBİR POLİTİKA HUZUR VE ADALET GETİRMEZ”

Törende konuşan Türk İslam Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı İlkay Çağdaş, Hiçbir siyasetçinin, bürokratın, hiçbir ferdin, her üç kişiden birini ilgilendiren bir mesele karşısında kayıtsız kalması, gözünü kapatması mümkün değildir. Onun için bu meselenin; kamu ve özel sektör kuruluşlarımızın belediyelerimizin, sivil toplum örgütlerimizin, üniversitelerimizin, iş adamlarımızın önceliklerinden biri olması gerekiyor. Engellilerin toplum hayatımıza tam ve sorunsuz bir şekilde katılımı noktasında elbette kamunun inisiyatif alması, liderlik yapması şarttır. Ancak bu meselenin çözümü için tüm toplum kesimlerinin adeta bir seferberlik ruhuyla hareket etmesi gerekiyor. Önce insan diyen, insanı eşrefi mahlûkat olarak, yani yaratılmışların en şereflisi olarak gören herkes engelli kardeşlerimizin sorunlarıyla hemhal olmak, yakından ilgilenmek durumundadır” dedi.

Çağdaş, “Kimi zaman farklı etnik gruplar, kimi zaman farklı renge sahip olanlar, kimi zaman farklı bir dili konuşanlar, kimi zaman da engelliler insanlık dışı muamelelere tabi tutulmuşlardır. Asırlarda yaşanan sorunların kaynağında insanı ve hayati değersiz kılan işte bu sakat anlayış yatmaktadır. Bu sebeptendir ki Hollanda Türk Federasyonuna bağlı Den Haag Türk İslam Kültür Vakfi teşkilatına bağlı bir Ülkücü olarak biz de bu konuya önem verip daha önce Yozgat, Elazığ, Karaman, Ardahan ve simdi memleketim olan Çorum için bu kampanyayı Hollanda'da ikamet eden vatansever, hayırsever ve iş insanlarımızın ve gerek maddi gerek manevi destekleri ile en büyük pay sahibi olan Ülkücü camianın katkılarıyla gerçekleştirmiş durumdayız. Biz diğer özelliklerine, engeline bakmadan yaratılanı Yaratandan ötürü sevmek, ona saygı duymak, hürmet göstermek mecburiyetindeyiz. Bütün insanları, bütün insanlığı kucaklamayan, insanlığa aynı gözle bakmayan hiçbir anlayış insani ve vicdani olamaz. Evet, insan için olmayan, insanı merkeze almayan hiçbir politika, hiçbir strateji dünyaya refah, huzur ve adalet getiremez. Zenginin yoksulu, beyazın siyahı, uzunun kısayı, sağlıklının hastayı horladığı, dışladığı, ötelediği bir ortamda ne eşitlik, ne de adalet tesis edilebilir” açıklamasında bulundu.

“TOHUM TOPRAĞA ENGELLİ TOPLUMA EMANETTİR”

Hollanda Umut Köprüsü Yardımlaşma Vakfı Başkanı Mustafa Atman, “ Umut Körüsü Hollanda 1988’de birbirine gönülden bağlı üç arkadaş tarafından Hollanda Lahey Vakfı olarak kuruldu. Hollanda’da maddi yardım toplayarak bu günkü gibi Türkiye’deki maddi yardım bekleyen vatandaşlarımıza ulaştırıyorlar. Şu an 100 akülü araba, 60 tekerlekli sandalye, 15 hasta bakım yatağı ve 2 asansör getirdik. Sayın Orhan Tosik ve yönetimin çalışmaları sonucu ihtiyaç sahiplerini belirledik dağıtacağız. Engelli hemşerilerimizin günlük hayatlarını bir nebze de olsa kolaylaştırdıysak ne mutlu bize. Daha önce Yozgat, Karaman, Elazığ ve Ardahan gibi güzel illerimize de ulaştı. Oralarda da yardımları ulaştırdık. Tohum toprağa engelli topluma emanettir” açıklamalarında bulundu.