İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Eker, 1 Ekim Dünya Çocuk Gününde tüm anne ve babalara ‘çocuklarınızdan sevgi ve şefkati eksik etmeyin” çağrısında bulundu.
İl Genel Meclisi’nin Ekim ayı mesaisi bugün başladı.
Toplantının açılışında konuşan Mustafa Eker, her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi gününün tüm dünyada Çocuk Günü olarak kutlandığını belirterek, bu yılki Dünya Çocuk Gününün 1 Ekim’e denk geldiğini hatırlattı.
Mustafa Eker, Dünya Çocuk Günü’nden daha önce Atatürk’ün 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak tüm dünya çocuklarına armağan etmesinin Türk milleti için daha bir anlam ifade ettiğini kaydetti.
Türkiye’de özellikle son yıllarda çocuklar adına çok önemli ve anlamlı çalışmalara imza atıldığını, Çorum İl Genel Meclisi olarak kendilerinin de bu anlamda çok önemli kararlara imza attıklarını dile getiren Mustafa Eker, çocuklara yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım anlamına geldiğini bu yüzden ülkelerin geleceği açısından hayati önem taşıdığını bildirdi.
Günümüzde çocuk yetiştirmenin zorluğuna da dikkat çeken İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Eker, bu zorluğu aşmak ve çocukları geleceğe daha güvenle hazırlamak için çocuklara aile terbiyesi ve değer yargılarımızın mutlaka aileler tarafından aşılanması gerektiğini vurguladı.
Çocukları geleceğe hazırlamanın en güzel yolunun sevgi ve şefkatten geçtiğinin altını çizen Eker, tüm ailelerden çocuklarını sevgi ve şefkat içerisinde büyütmeleri isteyerek, “çocuklarımıza mutlaka sevgi ve şefkatimizi hissettirmeliyiz” ifadesini kullandı.