Uzun yıllardır Çorum Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde göreve yapan Cengiz Özkader’in vefatı Çorum’da büyük üzüntü yarattı. Rıza Özkader’in oğlu, Cenan Özkader’in kardeşi, Çorum Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Yazı İşler Müdürü olan Cengiz Özkader için Çorum Belediyesi önünde tören düzenlendi.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Özkader’in çok çalışkan, örnek bir kişi olduğunu belirterek, “Cengiz Özkader, her türlü durumda Allah’ın rızasını gözeten, hepimize örnek teşkil eden çalışmalar yaparak aramızdan ayrılan bir ağabeyimiz. O iyi bir insandı, iyi bir Müslümandı. Çalışkan bir insandı. Benim şahsım adına hakkım varsa helal olsun. Rabbim gani gani rahmet eylesin. Allah mekanını cennet eylesin. Yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

Cenaze törenine AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, İl Müftüsü Muharrem Biçer siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Dua ve helallik alınmasının ardından Cengiz Özkader’in cenazesi Ulu Mezarlığa götürüldü. Burada kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.