Çorum İl Müftüsü Mehmet Aşık, gençleri camiyle buluşturmak istediklerini, gençlerin Allah’ı tanımasını ve Allah ile buluşmasını istediklerini söyledi.
2014 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Çorum’da yapılacak etkinlikler kapsamında “Geç Kalma, Genç Gel” sloganı ile yola çıktıklarını belirten Müftü Aşık, 18 Ekim Cumartesi günü saat 19.00’da kapalı fuar alanında “Cami ve Gençlik” konulu bir sunum gerçekleştireceklerini ifade etti.
Bugün İl Müftülüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Müftü Aşık, “Gençleri camilerle buluşturacak, gençlerin Peygamber efendimizi tanımalarını sağlayacağız. Bu etkinlik çerçevesinde kendimize model olarak Peygamber efendimizi seçtik” dedi.
Müftü Aşık, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“2014 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Düzenleme Komisyonu’nda yapılan görüşmeler sonucunda çeşitli etkinlikler yapmaya karar verildi.
Diyanet İşleri Başkanlığınca tasarımları yapılan afişler Kur’an kurslarına, camilere ve şehrin muhtelif yerlerine asılacak. 13-19 Ekim 2014 tarihleri arasında camilerde, Kur’an kurslarında hafta boyu merkez ve köy camilerinde temizlik yapılacak.
15 Ekim 2014 Çarşamba günü Kredi Yurtlar Kurumu Akşemsettin Öğrenci Yurdu’nda kütüphane oluşturulacak.
15 Ekim 2014 Çarşamba günü Ulu Cami’de Diyanet İşleri Başkanlığınca görevlendirilen Mustafa Karakaş’ın katılımıyla öğle namazına müteakiben Cami ve Gençlik buluşması yapılacak.
16 Ekim 2014 Perşembe günü saat:19.30’da İl Vaizi Necla Yılmaz, Lütfiye Hacıismailoğlu, Nesibe Çınar, Fatma Nur Erdem, Selime Ergüven, Kur’an Kursu Öğreticisi Feride Oya Haklı ve Semra Yılmaz, Kredi Yurtlar Kurumu’nda genç kızlara yönelik program yapacaklar.
16 Ekim 2014 Perşembe günü saat 20.00’de Çağrı FM’de İl Müftüsü Mehmet Aşık, “Dinimizin Gençliğe Verdiği Önem” ile ilgili program yapacak.
16 Ekim 2014 tarihinde oluşturulacak ekiplerce hastane, hapishane, huzurevi ve sevgi evleri ziyaret edilecek.
16 Ekim 2014 Perşembe günü ikindi namazı öncesi Ulu Cami’de mevlidi şerif okunacak ve okunan hatimlerle birlikte duası yapılacak.
17 Ekim 2014 Cuma günü Ulu Cami’de, 18 Ekim 2014 Cumartesi günü fuar alanında konferanstan önce kan bağışı kampanyası düzenlenecek.
18 Ekim 2014 Cumartesi günü saat 19:00’da fuar alanında (Kapalı Salonda) Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çelik tarafından görevlilerimize ve özellikle gençlerimize yönelik olarak “Cami ve Gençlik” konulu konferans verilecek. Konferans öncesinde kitap dağıtımı yapılacak.”