CHP Grup Başkanvekili Sinop Milletvekili Engin Altay ve beraberindeki milletvekilleri, CHP’nin 3’üncü genel başkanı ve eski başbakanlardan Bülent Ecevit’i, vefatının 7’nci yıl dönümünde devlet mezarlığındaki kabri başında andı. Bülent Ecevit’in vefatının 7’nci yıl dönümünde kabrine ziyarette bulunan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Bülent Ecevit’i, duygusal bir eş, romantik bir şair, güçlü bir lider, dürüst bir devlet adamı olarak özetleyebiliriz” dedi. Bülent Ecevit dendiği zaman, Türkiye’nin 29 Ekim 1923’te bağımsızlığını ilan ettiğini hatırlatan insanın akla geldiğini belirten Altay, “Kıbrıs’taki soydaşlarımızın uğradığı zulüm karşısında bütün dünyanın olumsuz refleksine rağmen oraya bir barış harekatı düzenleyerek bebeklerin kanının akmasını engelleyen insan akla gelir. Bülent Ecevit 81 yıllık hayatını gerçekten Türkiye halkına adadığı için halkçı Ecevit ismiyle ödüllendirilmiş bir liderdir ve ezilenlerin umudu olduğu için Karaoğlan sıfatını çok hak etmiş bir genel başkanımızdı. 27 Mayıs’ta ağladığını, 12 Mart’ta ve 12 Eylül’e kafa tuttuğunu meydan okuduğunu bilenlerdeniz. Bülent Ecevit dendiği zaman akla her türlü darbeye karşı olmak ve sivilleşmeden, demokrasiden yana olmak gelir” diye konuştu.

"TÜRK MİLLETİ ONA MİNNETTAR"
Ecevit’in 6 defa suikast girişimiyle karşı karşıya gelen bir devlet adamı olduğunu hatırlatan Altay, açıklamasına şöyle devam etti:
“Kontrgerilla ile açıkça mücadele eden o günün şartlarında bu kadar demokrasiyi özümsemiş ve benimsemiş bir devlet adamıdır ve yaptıkları saymakla bitmez. CHP olarak bizler büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’den sonra onda millet olma şuurunu bulduk, dürüst siyaseti, temiz siyaseti, halk sevgisini bulduk, her şeyin halk ile başarılabileceğini o bize gösterdi. Siyasetin sahada, alanda yapılacağını ve ancak o zaman yol alınabileceğini bize gösteren devlet adamıydı. Onu ölümünden bugüne hala anıyoruz, hala özlüyoruz ve ruhu şad olsun diyoruz. Türk milleti Bülent Ecevit’e minnettardır.”