Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telgraf gönderdiği ve ÖNDER’in yeni başkanının seçildiği program İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim Okuma Dünya Birincisi Hafız Mustafa Kızılcaoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

ÖNDER Genel Başkanı Kamber Çal, Genel Kurul’da bir selamlama konuşması yaptı.

ÖNDER’in mezun dernekleri, üyeler, gönüllüler ve kendisini imam hatip camiasına ait hisseden her bir ferdiyle kocaman bir aile olduğunu belirten Çal, “Bu geniş aile ile birlikte ilk günkü heyecanla, şartlar ne olursa olsun vazgeçmeden bize verilen emanetin sorumluluğu ile yolumuza devam ediyoruz” dedi.

"İmam hatipler başarılı ama yetmez"

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmettin Bilal Erdoğan da Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, katılımcıları çocuklarını imam hatiplere göndermekle kalmayıp okul aile birliklerinde yer almayı çağırdı.

"Daha çok yolumuz var"

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Türkiye’de insanların evlatları yetişsin bir yandan da vicdanıyla, ahlakıyla, imanıyla bilimiyle, teknolojiyle beraber yürüsün istediklerini belirterek, “Bu mücadeleyi veren büyüklerimizden Allah razı olsun” dedi.

"Hayırla bakan, hayırlı neticeler görür"

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati ise “Bugün nimetlerin en güzel dönemini yaşıyoruz. İşte şimdi tam mücadele etmenin zamanı” dedi.

Genel Kurul, açılış konuşmalarından sonra divan teşekkülü, 57. dönem faaliyetleri, bütçe ve denetleme raporunun ibrası ve tüzük tadilatı ile devam etti.

Yapılan oylama ile genel başkanlığa seçilen Abdullah Ceylan yaptığı teşekkür konuşmasında, “Her bir kurumun asrın ihtiyaçlarına müdrik şekilde nitelikli bir hal alması için samimiyetle çalışacaklarını belirterek, “Bugünlerimiz ve yarınlarımız için değer üreten imam hatip okullarımıza hizmet yolunda bugünden sonra da hiçbir bahaneye boyun eğmeyip, iki günümüzü denk etmeyecek şekilde, durmaksızın çalışmayı kendimize bir görev biliyoruz” dedi.

“Ayhan Boyraz Tekrar Yönetimde”

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği 58. Genel Kurulunda genel başkan seçilen Abdullah Ceylan'ın yönetim kurulu 30 asıl ve 20 yedekten oluşuyor. 30 kişilik asil yönetim kurulu listesinde ÇORİMDER İl Başkanı Ayhan Boyraz’da 3. kez yerini aldı.

Abdullah Ceylan’ın listesinde şu isimler yer aldı; Ahmet Bingöl, Ahmet Yapıcı, Ali Osman Kuşakçı, Arife Gökkuş, Ayhan Boyraz, Bilal Benna Haksal, Ekrem Erdem, Elif Gültekin, Enver Osman Kaan, Erkam Arslanoğlu, Gülten Demir Bilen, Hüseyin Kara, İslam Şensöz, Kadir Oruç, Kemal Bilal Aydın, Mehmet Ali Kılıç, Metin Tuğtag, Muhammed Taha Tavman, Oğuzhan Aydın, Ömer Ceylan, Resul Çiftçi, Riad Domazeti, Sabahattin Yamak, Seçkin Koç, Serdar Turhan, Sümeyye Ertekin, Yusuf Öztürk, Zeliha Yıldız. Zeynep Rana Ünal isimlerinden oluştu.

“Kurultaya Çorum’dan Katılım Sağlandı”

ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinin 58. Genel Kuruluna, bakan yardımcıları, milletvekilleri, dernek yönetimi, STK yöneticileri, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum İmam Hatipliler Derneği Başkanı ve Önder yönetim kurulu üyesi Ayhan Boyraz, ÇORİMDER Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Külcü, Ahmet Peker, Semih Dumlu ve Genç ÇORİMDER üyeleri katılım sağladı.