Geçtiğimiz yıl İzmir’de yaşanan deprem felaketinden hayatını kaybeden Çorumlu Yücel ailesinin fertleri, mezarları başında anıldı.

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir’de yaşanan deprem felaketinde, Çorumlu Yücel ailesi de 5 ferdini kaybetmişti.

İzmir'in Bayraklı ilçesinde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nda göçük altında kalarak yaşamını yitiren babaanne Arife Yücel (60) ile torunları 3 yaşındaki Diren, 4 yaşındaki Lena, 6 yaşındaki Vera ve 10 yaşındaki Feda yaşamını yitirmişti.

Depremin birinci yıldönümünde kaybedilen canlar unutulmadı.

AK Parti MKYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Kuşsaray Köyü’nde düzenlenen anma programına katıldı. 

Anneleri Arife Yücel ile çocukları Lena ve Vera'yı kaybeden Deniz-Nilay Yücel çifti ile Diren ve Feda’yı kaybeden Hüseyin-Emine Yücel'e bir kez daha başsağlığı dileyerek acılarını paylaşan Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Yücel ailesi fertlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başsağlığı dileklerini de iletti.

Ceylan, aile fertlerini Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile de telefonda görüştürdü.

AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Bektaş, Çorum Muhtarlar Federasyonu Başkanı Zeki Oral ve Muhtarlarında hazır bulunduğu anma programında yaşanan acının tarif edilemez olduğuna vurgu yapan Milletvekili Ceylan, “Yavrularımızın mekanı cennet olsun. Allah'tan geldik, Allah'a gideceğiz. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabb’im ülkemizi ve milletimizi her türlü bela, afet ve kazadan muhafaza eylesin inşallah” dedi.

Aile fertlerine de her zaman yanlarında olduklarını söyleyen Ceylan, hem İzmir'de, hem Ankara'da her zaman ne gerekiyorsa kendileri için yapmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.