2020 yılında da tüm hızıyla gelişmeye devam eden teknoloji, insanların hayatına farklı konforları da beraberinde getiriyor. Bilimkurgu filmlerinde görmeye alışık olduğumuz cihazlar gündelik hayatımızın bir parçası olmaya çoktan başladı bile. Genel satış rakamları dikkate alındığında, dünya nüfusunun çoğunun bu teknolojiler hakkında olumlu olduğu görünüyor. Teknoloji.org'da sizler için 2020 yılında tercih edebileceğiniz giyilebilir teknolojileri listeledi.

Giyilebilir Akıllı Saatler

Akıllı saatler giyilebilir teknolojinin başta gelen ürünlerinden. Çoğu insan artık normal saat yerine akıllı saatleri tercih ediyor. Normal standartlarda bir akıllı saat adımsayar ve nabız ölçer gibi temel özelliklerle geliyor. Çok düşük fiyatlardan başlayıp çok yüksek fiyatlara kadar, her bütçeye hitap eden modeller mevcut.

Akıllı saatlerin listesine geçmeden önce 2019 yılında en çok tercih edilen akıllı saatin Apple Watch olduğunu da bilmekte fayda var. Şimdi bu yılın trendde olan akıllı saatlerine ve özelliklerine bir bakalım.

HUAWEI WATCH GT Serisi 

Huawei Watch GT Series

Görünüm olarak çok estetik, ince ve şık bir tasarıma sahip. Huawei‘nin kendi geliştirdiği giyilebilir çip Kirin A sayesinde 2 haftaya kadar pil ömrü sunuyor. Bu durum, pil ömürlerinde ciddi bir gelişme olduğunu ve çoğumuzun sorunu olan pil ömrünü tarihin tozlu sayfalarına kaldırmaya yönelik çalışmalar yapıldığını gösteriyor. Arama yapma, aynı anda birden çok uygulama kullanma, nabız takibi, adımsayar, profesyonel spor eğitmeni ve günlük yaşam asistanı desteği ile kullanıcıları oldukça memnum edebilecek bir saat. Fiyatı 1250 – 1750 TL arası değişiklik gösteriyor.

Samsung Galaxy Watch Active2 

Samsung Galaxy Watch Active2

Ürünün en öne çıkan özelliklerinden biri o gün için seçtiğiniz kıyafetlerin bir resmini çektiğinizde Galaxy Watch Active2, kıyafetinize uyumlu bir saat kadranı sunuyor. Bu sayede her zaman her kıyafetinizle uyumlu olarak kullanılabilirsiniz. Ancak bu özellik sadece Android uyumlu akıllı telefonlarda çalışıyor. Arama yapma, birden çok uygulama kullanma, nabız takibi, stres ölçümü, egzersiz takibi gibi temel özelliklere sahip. Ortalama kullanım için şarjı bir gün boyu dayanıyor. Askeri sınıf dayanıklılığa sahip olduğunu, toz ve suya karşı dayanıklılığının oldukça iyi olduğunu belirtiyor Samsung. Fiyatı ise 1500 – 1900 TL arası değişiklik gösteriyor.

Apple Watch Series 5 

Apple Watch

Ekrana dokunmadan kolayca görmeyi sağlamak için hiç uyumayan Hep Açık Retina ekran özelliğine sahip. Kullanıcılar uluslararası acil arama özelliği sayesinde 150 ülkede acil servislere ulaşabilecekler. Arama yapma, birden çok uygulama kullanma, nabız takibi, egzersiz takibi, zengin müzik kitaplığı, pusula gibi temel özellikler sunuyor. Pil ömrü 18 saate kadar dayanıyor. Fiyatı ise 3099 – 3299 TL arası değişiyor.

Xiaomi Mi Bands 

Xiaomi Mi

Xiaomi akıllı saatleri de çok tercih edilenlerden biri. Hafif ve şık tasarımıyla rahat bir kullanım sunuyor. 50m* derinliğe kadar su geçirmez özelliği olduğundan yüzme verilerinizi ölçe konusunda oldukça başarılı. Arama yapma, birden çok uygulama kullanma, nabız takibi, egzersiz takibi, uyku takibi, bileklik alarmı, hareketsizlik uyarıları gibi özellikler sunuyor. Pil ömrü ise gayet uzun. Tek bir şarj ile 20 güne kadar dayanabiliyor. Fiyatı ise 200 – 250 TL arası değişkenlik gösteriyor.

Giyilebilir Akıllı Yüzükler 

Akıllı Yüzük

Akıllı yüzükler şimdilik akıllı saatler kadar kullanılmasa da, hem küçük hem de kullanışlı olmaları gelecekte tercih edilme nedenlerinden olacaktır. Gayet şık ve kullanışlı oldukları için temel ihtiyaçları karşılarken, gündelik hayatımızda da kolayca yer edinecek gibi duruyorlar. Bir akıllı saatin yaptığı temel işlevlerin bazılarına sahip olan akıllı yüzükler, akıllı asistanla etkileşim kurabilmenize olanak sağlıyorlar. Nabız takibi, uyku takibi, fitness takibi ve adımsayar gibi temel özellikleri de bünyelerinde barındırabiliyorlar. Tek bir şarj ile 5 güne kadar kullanılabilen akıllı yüzüklerin çoğu modeli su geçirmez oluyor.

Giyilebilir EKG Monitörleri

Giyilebilir teknolojide sağlık alanı için geliştirilmiş harika bir ürün daha. Birçoğumuz hastanelere kontrol amaçlı olarak gitmeyiz, kendimizi ihmal ederiz. Burada teknoloji bizler için bazı şeyleri basitleştiriyor ve kullanıcılarına daha konforlu bir hayat sunuyor. Giyilebilir EKG monitörleri okuduğu elektrokardiyogramları hastanın doktoruna göndererek doktorlarla bağlantı kurabiliyor. Ayrıca kalp ritimlerinize göre kalp krizi riskini önceden haber verebiliyor. Bu şekilde öncelikle kalp hastalarının olmak üzere birçok insanın daha rahat ve kendini güvende hissetmesine olanak sağlıyor.

Teknolojiyi seviyoruz

Biz teknolojiyi, özellikle giyilebilir teknolojileri çok sevdik. Elimizden geldiğince kullanmaya, beraberinde getirdiği kolaylıklardan yararlanmaya gayret ediyoruz. Siz hangi giyilebilir teknolojiyi kullanıyorsunuz? Favori saatiniz hangisi?

Kaynak: Merve Çaylı