Çorum Belediye Meclisi Mayıs Ayı toplantısı bugün saat 14.00’te meclis Turgut Özal Konferans Salonu’nda Belediye Meclis üyelerinin katılımıyla toplandı.

Çorum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, “Etrafta sessiz istila diye bir film dolaşıyor. Dışarının içerdeki uzantıları tarafından fonlandığı belli. Bir dönem seçim zamanında dile getirilen özellikle seçimlerde seçim malzemesi yapılan mülteci sorunu, seçimlerin  yaklaştığı bu dönemde sessiz istila filmiyle gündeme taşındı. Bu olaya siyaset malzemesi olarak mı bakacağız, insani dram olarak mı bakacağız. Rusya- Ukrayna Savaşı oldu. 4 milyona aşkın insan Ukrayna’dan komşu ülkelere göç etti. Herkes kapısını açtı. Hala savaş devam ediyor. Bu insani bir şey. Rusyalısı, Ukraynalısı, İranlısı, Afganlısı, Iraklısı, Suriyelisi insan olduğumuz yerde inanışının bir önemi var mı? İnsana insan olduğu için değer vermemiz gerekmiyor mu?” dedi.

Yağbat, “Türkiye Ukrayna’dan getirilen çocukları Antalya’da misafir ediyor. Dinine mi baktı, saçının rengine mii baktı? Alya bebeği unutmayın! Biz o kapıları kapattığımızda hepsinin vebali bizim üzerimizde olacak. Elhamdülillah güçlü bir ülkeyiz. Dünyanın hangi coğrafyasında olursa olsun insanlar gözünü Türkiye’ye dikti. Recep Tayyip Erdoğan’a dikti ki ondan güç alıyor herkes. Yaptığımız insanlıktan dolayı pişman değiliz. Biz Türk’üz. Biz vatanımızın tepesinden bombalar atılırken daha önce de meclis kürsüsünde bunu yine ifade ettim. Biz Türk’üz vatanımızı terk edip hiçbir coğrafyaya gitmeyiz. Çocuklarımız ölebilir, eşlerimiz en sevdiklerimiz ölebilir. Biz bu coğrafyayı terk edip başka ülkeye gidemeyiz. Allah bizi böyle yaratmış. 1500- 1570’lerde 2.Yıldırım Beyazıt Yahudileri, İspanyolların zulmünden Türkiye’ye taşıdıysa, Hitlerin zulmünden kaçan Yahudiler Türkiye’ye gelip Türkiye’de iş sahibi olduysa, Cumhuriyetin ilk yıllarında Ankara’nın imarını Yahudiler yaptılarsa bu günde Suriyeliler çalışıyorlar.İç İşleri Bakanımız açıkladı. Dönülecek. Bu zamana kadar beklenmesinin sebebi ordumuz Afrin’de Cerablus’ta o bölgede güvenli koridor üretti. O bölgeye götürdüğünüz insanlara aş veremezseniz, proje üretemezseniz o insanları gönderemezsiniz” açıklamalarında bulundu.

Yağbat, “Diyeceksiniz ki Türkiye’deki insanların sosyal yardım ihtiyaçları ne olacak? Geçen sene bir felaket yaşadık yangın yaşadık. Antalya’da Manavgat’ta her yanan yere en güzelinden o yörenin mimarisine uygun binaları inşa etti ve hak sahiplerine teslim etti ve traktörünü verdi. CHP’ nin meşhur traktör sözü vardı da yapamadı ya. AK Parti yaptı. Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Telaşa gerek yok. Devletimiz güçlü bir devlet” açıklamasında bulundu.

“CHP’li belediyeler yangını söndürdü” sözü üzerine açıklamasını sürdüren Yağbat, “Bir ağacın yanmaması için elinden gelen çabayı gösterenlere teşekkür ediyoruz. Bir felaket yaşarken AK Partilisi, CHP’lisi, MHP’lisi diye ayırt etmek mümkün mü? Ulusal bir felaket yaşıyorsun elbette ki yapacak CHP. Yani şimdi bizde  CHP’li belediye iktidarda onlar söndürsünler mi  demeliydik. AK Partili Çorum Belediyesi destek verdi. İftaiye erlerimiz yorgunlukta tekerin dibinde uyuyakaldı. İnsanların felaketleri üzerinden siyaset yapma algısını bırakalım. Kumandalı siyaset bu” dedi.

“15 MAHALLENİN HEPSİ ÇORUM BELEDİYESİ’NİN MAHALLESİDİR”

Mahalle yardımları hakkında konuşan Yağbat, “Örneğin Ulukavakta bin aileye yardım yapldı, Bahçelievlerde 500 aileye yardım yapıldıysa bu neyin ölçütü. Ayrışmanın ölçüsü hangi amaca hizmet edecek. 15 mahallenin hepsi Çorum Belediyesi’nin mahallesidir. Hangi mahalleyi kastederek nereye varmak istiyorsunuz bilmiyorum ama siz şunu sorun. X mahallesinden şu talep niye reddedildi deyin. Bunun pesine düşerseniz daha doğru bir anlayış olur” dedi.

“ÇOMAR BARAJI GÖZDEN ÇIKARILAMAZ”

Kaçak yapı ile ilgili olarak, “Su havzasındaki kaçak yapıların yıkılması zorunluluktur. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Gereken çalışmayı yapacağız demiştik. Burada sürdürülen sürecin doğru bir karar olduğuna dair kamuoyunda destekler var. CHP grubu da destek veriyor teşekkür ederiz. Süreç devam edecek. Su çok önemli bir mesele. Çomar Barajı gözden çıkarılamaz.” şeklinde konuştu