Milletvekili Tahtasız mecliste yaptığı konuşmada, 1 Ekim Pazar günü İçişleri Bakanlığı önünde yapılan hain terörist saldırısını lanetlediğini belirterek saldırıda yaralanan polis memurlarına acil şifalar diledi.

Tahtasız konuya ilişkin olarak, “Nereden ve kimden gelirse gelsin terörün her türlüsünü lanetliyor kim ki bu ülkeye hainlik edip kurşun sıkıyorsa ihanet ediyorsa Allah belasını versin” dedi.

Daha sonra Mehmet Tahtasız açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“ÇORUM DEVLET YATIRIMLARINDAN HAK ETTİĞİ PAYI ALAMIYOR”

Çorum sekiz ayda yaklaşık 2,5 milyon dolar ihracat rakamlarıyla Türkiye'de en fazla ihracat yapan 13'üncü il olmuşken bölgenin de ihracat şampiyonuyken buna rağmen Çorum devlet yatırımlarından hak ettiği payı alamamakta. Yatırımları alamadığı gibi mevcut devlet yatırımları da bir bir kapanmakta, öyle ki şeker fabrikamız kapandı, çimento fabrikamız kapatıldı ve şeker fabrikası özelleştirildi. Çorum'un yedi bin beş yüz yıllık tarihi var ancak diğer taraftan 7.500 tane de sorunu var. Çorum'da vaat çok, devlet yatırımı yok denecek kadar az. Sağlıktan sanayiye ulaşımdan eğitime kadar birikmiş sorunlarımız var, verilen ama tutulmayan sözler var.

“ÇORUM DEVLET HASTANEMİZİN İHALESİ NE ZAMAN YAPILACAK? ŞARTNAMESİNİ YAYINLAYACAK MISINIZ?”

"Her şeyin başı sağlık" diyoruz, o nedenle birikmiş sorunlara sağlıktan başlamak istiyorum. Türkiye'de birçok şehirde olduğu gibi Çorum'da da sağlık hizmetleri aksamakta; Çorum'da devlet hastanemiz yok, Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemiz var. Altı yıl önce kapatılan "2021 yılında açacağız." Sözü verilen devlet hastanemizin ihalesi 4 kez tekrarlandı ama yandaş müteahhitler dahi bu ihaleye katılmadılar, ihalenin son 3 şekli EKAP da bile yayınlanmadı.

Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemiz uzman doktor eksikliğinden dolayı hasta yoğunluğunu kaldıramıyor, uzman doktorlarımız ilçelerde otuz gün icapçı olduğundan ilçe dışına çıkamıyor, bu durum insani değildir. Yanlış politikalar yüzünden doktorlarımız imkân bulduklarında ya yurt dışına gidiyor ya da özel hastanelere gitmek zorunda bırakılıyor. Vatandaş hastaneden randevu alamıyor, randevu almak için siyasetçilerden, bürokratlardan yardım almak zorunda kalıyor. Çorum'da malzeme ve doktor yetersizliğinden dolayı üç ay sonrasına ultrason, bir ay sonrasına MR, kırk beş gün sonrasına ameliyat sırası veriliyor. Sağlık Bakanlığına Çorum halkı adına soruyorum: İki bin dört yüz altmış beş gündür kapalı olan Çorum Devlet Hastanemizin ihalesi ne zaman yapılacak? Şartnamesini yayınlayacak mısınız?

“ÇORUM'DA HAVAALANI YOK”

Çorum'un birikmiş ve çözüm bekleyen o kadar çok sorunu var ki. İktidar "Her yere havaalanı yaptık, vatandaşlar ilk kez bizim sayemizde uçağa bindi." diyor. Çorum'da havaalanı yok arkadaşlar; tüm komşu illerimizde var, bazılarında ikincisi yapıldı ama Çorum'da havaalanı yok. 1997 yılında temeli atılan, 99'da yüzde 22'si tamamlanan Çorum Havaalanı yirmi dört yıldır kaderine terk edildi. Yüzde 22 oranında tamamlanan inşaat çürüyor, devletin parası heba ediliyor. Hititlerin başkenti, ihracat şampiyonu şehrimize neden havalimanı, demir yolunu, hızlı treni çok görüyorsunuz? Çorum ilimiz maalesef başta yük taşımacılığı olmak üzere hızlı tren, havaalanı gibi yatırımlardan ve hizmetlerden sürekli uzak kalmış hatta mahrum edilmiştir. Olmazsa olmazımız Çorum'a demir yolunun gelmesidir. Çorum bölgenin ihracat şampiyonu ancak bütün ihracat ve ithalatını kara yoluyla yapıyor. Çorumlu sanayici 10 bin dolara ürettiği ürünü 10 bin dolara nakliye vermek zorunda bırakılıyor. Sanayicimiz zoru başarıyor Çorum'u çok sevdiğinden Çorum sevdalısı olduğundan başka yerlere yatırım yapmıyor, direniyorlar, bekliyorlar, yatırımların gelmesini istiyorlar. Çorumlu sanayici ve iş insanlarımızı buradan saygıyla selamlıyorum, hepsine sonsuz teşekkürler.

“DEMİR YOLU TAŞIMA KORİDORU İKİ BÖLGEYİ BİRBİRİNE BAĞLAYACAK”

Bir de Mersin Limanı ile Samsun Limanı arasında yani kuzey ile güney ekseninde yapılacak demir yolu taşıma koridoru iki bölgeyi birbirine bağlayacak. Bu, aynı zamanda boğazlar üzerindeki gemi yük trafiğini azaltacaktır. Anadolu'nun kalkınma projesidir. Kanal İstanbul yerine sizlere tavsiyemizdir. Mersin Limanı, Samsun Limanı ve Trabzon Limanını demir ağlarla örmeniz gerekir.

SEÇİMDEN ÖNCE SÖZ VERDİNİZ YILLARCA BİTİREMEDİNİZ”

Dedim ya Çorum'da o kadar çok çözüm bekleyen sorun var ki... AKP iktidarı "Şunu yaptık, bunu yaptık." diye sıralıyor ya ben de AKP iktidarının söz verdiği hâlde yapmadıklarını çok kısa olarak anlatayım. 2018 yılında başlayan Kırkdilim Tüneli "2021 yılında açacağız." demelerine rağmen, 1 katrilyon harcanmasına rağmen hâlâ maalesef bitirilmedi. Duble yollarla övünüyorsunuz ya, o hâlde soruyoruz. Seçimden önce söz verdiğiniz, yıllarca bitiremediğiniz Çorum-İskilip yolu, İskilip-Tosya yolu, İskilip-Oğuzlar turizm yolu, Çorum-Alaca yolu, Alaca-Çekerek yolu, Çorum-Ortaköy yolu, Ortaköy-Mecitözü yolu, Çorum-Mecitözü-Amasya yolu, Çorum-Osmancık yolu ne zaman tamamlanacak? Yolu olmayan il kalkınır mı? Siz Çorum'un kalkınmasını istemiyor musunuz?

Yine, Ortaköy'de şehidimizin adının verildiği Doğan Mutlu Yatılı Bölge Okulu talan edildi talan, göz göre göre çürüyor. İlçelerimizdeki 2011 yılında kapatılan YBO'lar için dönemin AK PARTİ milletvekili şu sözü verdi bu Meclis kürsüsünde, dedi ki: "Biz o yatılı bölge okullarını açık ceza infaz kurumu yapacağız." Bunu müjdeleyeli on iki yıl oldu, on iki yıl ama hâlâ bir çivi dahi çakılmadı. Yüzde 82'si tamamlanan polis okulu çürüyor arkadaşlar, 5 blok ve kapalı spor salonu yapıldı; maalesef o da kaderine terk edildi, şu anda çürüyor.

“SÖZ VERİLEN PROJELER YAPILMADI”

Sanayinin yanında tarım kenti olan Çorum'da Obruk Dutludere tarımsal sulama kanalı hâlâ bitmedi. Sungurlu Barajı ve tarımsal sulama kanalı bitmedi. Uğurludağ Başkışla Göleti ve tarımsal sulama kanalı bitmedi. Serban köyü göleti ve tarımsal sulama kanalı başlamadı. Kargı Tosya Kızlaryolu Barajı yarım kaldı. Süreyyabey Barajı tarımsal sulama kanalı, Osmancık içme suyu ve arıtma tesisi maalesef hâlâ bitirilmedi. Yine, Çorum'a acemi birliği sözü verdiniz 2018'de burada; Çorum milletvekilleri burada ama maalesef yok. Çorum'a polis moral eğitim merkezi sözü verdiniz, hâlâ yok. "Hitit Üniversitesi Güney Kampüsü" dediniz, daha bir çivi çakmadınız. Oğuzlar Su Ürünleri ve Su Sporları Uygulama ve Araştırma Merkezi hâlâ yapılmadı.

“TOKİ PROJESİNİ EMEKLİ VATANDAŞLARIMIZA TESLİM EDEMEDİNİZ”

Gülabibey Mahallesi yatılı kız Kur'an kursu yurdu şu anda çürüyor. Çorum Bahçelievler karakolu hâlâ yapılmadı. Çorum Kuruçay'da yapımına altı yıl önce başlanan TOKİ projesini emekli vatandaşlarımıza teslim edemediniz. Önce "2021" dediniz, sonra "2022" dediniz, seçim öncesi söz verdiniz "1 Temmuzda 2023'te vereceğiz." dediniz, sonra "1 Ekimde" dediniz ama şimdi "16 Ekim" diyorsunuz; söz kişinin aynasıdır, söz verirken dikkat etmelisiniz.

ÇORUM'DA YARIM KALMIŞ PROJELERİN TOPLAM MALİYETİ 800 MİLYON TL

Çorum'da yarım kalmış projelerin toplam maliyeti 800 milyon TL, yazık değil bu ülkenin parasına, vicdanınız sızlamıyor mu? Daha sayacak çok eksik, söylenecek çok söz var. AKP iktidarı Çorumluların umuduyla oynuyor eğer Çorum halkı hak ettiği yatırımları alamıyorsa bunun sorumlusu AK PARTİ milletvekilleridir, AK PARTİ Çorum milletvekilleri ve il başkanlarıdır. (CHP sıralarından alkışlar) Çorum milletvekili arkadaşlarıma sesleniyorum. Söz verdiğiniz işlerin takipçisi olacağım, Çorumun hak ettiği yatırımları alana kadar mücadele edeceğim.

“İNSANLARIMIZ UMUTSUZ VE MUTSUZ İSE, İNTİHAR EDİYORSA BUNUN SORUMLUSU YİRMİ İKİ YILLIK AKP İKTİDARIDIR”

Gelin Çorum'a hep birlikte yatırımların gelmesi için çalışalım, güzel Türkiye'miz bugün bu hâldeyse bunun sorumlusu da AKP iktidarıdır. Şayet zam yanlıları durmuyorsa esnafımız, sanayicimiz, vatandaşımız vergi yükü altında eziliyorsa ev, araba almak artık hayal olduysa ev kirası uçtu, ev sahibiyle kiracı birbirini öldürüyorsa mazot 40 lirayı aştıysa çiftçimizin ürünü para etmiyorsa çiftçi üretime küstü, tarlasını ekmiyorsa emeklilerimiz açlık sınırı altında maaş alıp ikinci bir iş yapmak zorunda kalıyorsa, asgari ücretlimiz evini geçindiremiyorsa, kadın cinayetleri durmuyorsa, uyuşturucu kullanımı küçük yaşlara kadar indiyse, çocuk istismarı taciz ve tecavüzler arttıysa, icra dosyaları milyonları bulduysa, yardıma muhtaç vatandaşımızın sayısı 25 milyon olduysa, sınırlarımız yol geçen hanına döndüyse, öğretmenlerimiz atanamıyor, gençlerimiz iş bulamıyor, öğrencilerimiz yurtlara yerleşemiyorsa, staj mağdurlarının sorunu hâlâ çözülmediyse, fırsatı bulan gençlerimiz yurt dışına gidiyorlarsa, gazeteciler yazdıkları konulardan dolayı hapse atılıyorsa, hak, hukuk, adalet mumla aranır hâle geldiyse, insanlarımız umutsuz ve mutsuz ise, intihar ediyorsa bunun sorumlusu yirmi iki yıllık AKP iktidarıdır.”