Altın ve Kuyumculuk sektörünün önemli kilometre taşlarından olan Ahlatcı Holding iştirakleri Ahlatcı Metal Rafineri ve Ahlatcı Kuyumculuk, Dünyanın en büyük beş mücevher fuarından biri olan İstanbul Jewelry Show’da (İstanbul Mücevher Fuarı) üç ödül kazanarak, Çorum’u bir kez daha gururlandırdı.
İstanbul Jewelry Show kapsamında Mücevher İhracatçıları Birliği'nin geleneksel İhracatın Liderleri Ödül Töreni de Çorum firması Ahlatcı Holding, iki şirketi ile damga vurdu.

Fuar kapsamında yapılan İhracatın Liderleri Ödül Töreni’nde altından Mamul Mücevherat kategorisinde Ahlatcı Kuyumculuk sektörde liderliğini ödülle taçlandırarak birinci oldu. Ülke genelinde ihracat gerçekleştiren markalar sıralamasında Ahlatcı Kuyumculuk ikinci ve Ahlatcı Metal Rafineri de üçüncü oldu.

Ahlatcı Kuyumculuk, İstanbul Jewelry Show’da sergilediği Büyük Selçuklu İmparatorluğu'nun ikinci Sultanı Alp Arslan'ın 8 kilogram saf altından yapılan miğferi ile fuarın ilk gününde büyük ilgi gördü.

İhracatı artırmak, ihraç ürünleri için yeni pazarlar keşfetmek ve satıcıların mevcut pazar payını korumasını sağlamak amacıyla fuarda Ticaret Bakanlığı desteği ile İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri, Türkiye Mücevher İhracatçıları Birliği ve Informa Markets tarafından "Uluslararası Alım Heyeti Programı" da gerçekleştiriliyor.

Fuarda, altın, mücevher, pırlanta, renkli taş, değerli ve yarı-değerli taş, inci, gümüş, gümüş takı ve gümüş ev eşyası, altın montür, saat, kalıp, vitrin dekorasyon, makine-ekipman ve yan sanayi, kasa, yazılım, lojistik ile aydınlatma ürün gruplarının bulunduğu 1.250'nin üzerinde yerli ve yabancı mücevher firma ve markası yer alırken, katılımcı firmalar özel ürün ve koleksiyonlarını tüm dünyadan yaklaşık 30 bin sektör profesyonelinin beğenisine sundu.

AHLATCI KUYUMCULUK TARİHİMİZİ UNUTMADI! SAF ALTINDAN SULTAN ALP ARSLAN’IN MİĞFERİNİ YAPTILAR

Türkiye'nin altın üretimi ve ihracatı alanında önemli bir yere sahip olan Ahlatcı Kuyumculuk, İstanbul Jewelry Show'da yerini alırken, hem eserlerini hem de fuara özel hazırladıkları Türklerin Orta Asya'dan Anadolu'ya gelişlerini ve mücadelesini yöneten Büyük Selçuklu İmparatorluğu'nun ikinci Sultanı Alp Arslan'ın 8 kilogram saf altından yapılan miğferini fuarda sergiliyor.

Ahlatcı Kuyumculuk tarafından fuar için özel olarak yapılan II. Alp Arslan’ın miğferi, Çorum’dan doğan şirketin köklerine, çalışanlarına ve müşterilerine bağlılığını temsil etmesi açısından oldukça önemli bir anlam taşıyor.

AHLATCI METAL RAFİNERİ VE AHLATCI KUYUMCULUK’A ÖDÜL

Altından Mamul Mücevherat kategorisinde Ahlatcı Kuyumculuk birinci olurken bu grupta Arpaş ikinci ve Elit İstanbul Altın & Gümüş üçüncü oldu.

İhracatın Liderleri Ödül Töreni çerçevesinde ülke genelinde ihracat gerçekleştiren markalar sıralamasında birinciliği İstanbul Altın Rafinerisi alırken Ahlatcı Kuyumculuk ikinci ve Ahlatcı Metal Rafineri de üçüncü oldu.