Karayolları Samsun 7. Bölge Müdürü Rifat Silov ile Çorum’da yapımı devam eden karayolları yatırımlarını gezen Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, yol çalışmaların son durumu hakkında bilgiler paylaştı.

Çorum-Amasya Karayolu’nda çalışmaların devam ettiğini anlatan Milletvekili Ceylan, özellikle de ağırlık verilen Mecitözü-Çorum arasında çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ve bu sene bitirilmesinin hedeflendiğini vurguladı. 

Çorum-Ortaköy arasında çalışmaların iki etap halinde planlandığını ve Çorum-Cemilbey arasındaki ilk etapta çalışmaların bitirildiğini hatırlatan Ceylan, Cemilbey-Ortaköy arası ikinci etabın ise ihalesinin gerçekleştirildiğini bildirdi. Ceylan, yer teslimi yapılan müteahhit firmanın kısa sürede çalışmalara başlayacağını kaydetti.

Çorum-İskilip yolunda da büyük bir bölümde çalışmaların tamamlandığına işaret eden Ceylan, bu sene sonuna kadar da Kızılırmak Köprüsü’ne kadar bölümün bitirilmesinin hedeflendiğini vurguladı.

Alaca-Zile arasında da çalışmaların devam ettiğine dikkat çeken Milletvekili Ceylan, tüm ilçelerin yol bağlantısını konforlu hale getirerek 2023 yılı sonuna kadar bitirileceğini sözlerine ekledi.
Ceylan, Çorum’da yaşam standardını yükselmek için tüm milletvekilleri, il başkanı, ilçe başkanları ve belediye başkanlarıyla beraber çalıştıklarını da dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

SUNGURLU – Sungurlu’nun yetiştirdiği ve hemşehrilerinin sevgisine mazhar olmuş bir isim olarak Ankara bürokrasinin başarılı isimleri arasında yer alan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, ülkesi için yaptığı çalışmaların yanı sıra doğup büyüdüğü memleketine de vefa borcunu ödüyor.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Muhsin Dere’nin girişimleriyle Sungurlu Organize Sanayi Bölgesine (OSB) her geçen gün yatırımcı sayısı artıyor.  Med Gıda firması, Sungurlu OSB’ye 30 milyon lira yatırımla meyve ve sebze kurutma tesisi kuracak.

Med Gıda firması yetkilisi Mustafa Berkay Kırmaz, muhabirimize yaptığı açıklamada, ilçede tarım, hayvancılık ve yem bayiliği yaptığını, ortağı İlham Evliyaoğlu ile birlikte OSB’ye fabrika kurmaya karar verdiklerini belirtti.

OSB’de tahsis edilen 16 dönüm araziye 30 milyon lira yatırımla meyve ve sebze kurutma tesisi kuracaklarını anlatan Mustafa Berkay Kırmaz, kurutma, soğuk hava ve depo olarak 3 bölüm olarak inşaa edecekleri tesisin birbiriyle entegre olacağını kaydetti.

Çiftçilerden temin edecekleri sebze ve meyveleri tesiste işleyerek yurt içi ve yurt dışına pazarlayacaklarını vurgulayan Kırmaz, çiftçilerle sözleşme yaparak üretim de yaptıracaklarını bildirdi.

Çalışmalara başladıklarını, 10 gün içinde tesisin temelini atacaklarını belirten Mustafa Berkay Kırmaz, Milli Savunma Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Muhsin Dere ve TSO Başkanı Behiç Akkaş’a teşekkür etti.