Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tarım arazilerinde medyana gelen hasarların tespit çalışmalarının da başladığını belirtti. Bakan Kurum,"1 yıl içerisinde tüm alanı ağaçlandıracağız. Daha önce de milletimizin desteği ile nice zorlukların üstesinden geldik, bunu da atlatacağız” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Ulaştırma ve Altyapı Adil Karaismailoğlu, Antalya'nın Manavgat ilçesinde AFAD Koordinasyon Merkezi'ndeki değerlendirme toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.

"Manavgat ve Gündoğmuş yangınları 218'inci saatte kontrol altına alındı"

Dün yangının Antalya'da kontrol altına alınması noktasında umutlu olduklarını söylediklerini hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, “Çünkü dün tüm zor ve rüzgarın çok güçlü olmasına rağmen en kritik noktalarda yangını arkadaşlarımızın cansiperane çalışmaları sayesinde durdurmuştuk. Allah korusunun o kritik yerlerin ötesine gitseydi, 5-10 gün daha yangın devam edebilirdi. Hamdolsun Manavgat ve Gündoğmuş yangınları 218'inci saatte kontrol altına alındı. Aktif devam eden şuan İbradı Eynif Ovası'nda söndürme çalışmalarımız devam ediyor. Bugün hem karadan hem de havadan uçak ve helikopterlerimiz bu bölgeye yoğunlaştı. Orada kontrol dışında da bir durum yok çok şükür” diye konuştu.