Hızlı trenin 2053 yılında geleceği yönünde çıkan haberlere istinaden AK Parti milletvekilinin hemen açıklama yapma gereği duyduğunu ifade eden Kurt, “Peki basında çıkan haberi kim çıkardı. Bu danışıklı dövüşten başka bir şey değildir” dedi.

Çorum’un hızlı treni en çok hak eden illerin başında geldiğini vurgulayan Halil Kurt, yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi: “Sayın vekil, ‘demiryolu 2053’de yapılacak’ diye haberi kendin yaptırıp sonra günü kurtaran kahraman işlerini bırak. Geçen seçim ‘acemi birliği getiriyoruz’ diye oyaladınız. ‘Önceliğimiz havaalanı değil, askeri birlik’ dediniz. Savunma Bakanı ile bir bir fotoğraflar yayınlayıp milleti kandırdınız.

Çorum’un hakkı olan hızlı tren Delice’den Yozgat’a döndü. Havaalanı Yozgat’a gitti. Sebep AKP’li vekillerin Yozgatlı vekiller karşısında varlık gösterememeleridir. Biraz dik dursalar bir daha ki seçim listeye giremezlerdi. Bu yüzden sustular, ne isteseler verdiler.

Şimdi Çorum siyasetinde AKP’li vekil senaryoyu yazıyor, oyununu oynuyor ve günü kurtarıp kahraman oluyor. Hem kendi partisi içinde hem de dışarıda bu tür senaryoları iyi yazıyor. Çorum halkına uyudukları gaflet uykusundan uyanmaları, gözlerini açmaları için hatırlatayım. Kendi partilerinin içindeki bir partilinin muhtarlar hakkında konuştuğu bir söz için basın ve muhtarlar ayağa kalmıştı. Yine bu vekil günü kurtarmıştı. Böyle çok örnek var, yazsam sayfalar yetmez.
Sonuç olarak bu kahraman vekilin filminin senaryosu kendine ait. Filmin kahramanı da kendisi! ‘Yaparsa AKP yapar’ diyen yine kendisi. Ama 20 yıldır yapamayan yine kendisi. Çorum halkını saf yerine koymayın. İktidarda sizsiniz. Çantada keklik gördüğünüz Çorum için adam akıllı bir şey yapın ama hemen yapın. ‘2023 seçimini kazanınca ihaleyi yapacağız, 2024'te başlayacağız’ diye muhalefet söylese seçim vaadi olur. Ama sizin seçim vaadi vermeniz komik. 

Sizin yarın Ulaştırma Bakanlığına çıkarma yapıp, kapıda yatıp o treni bize getirmeniz lazım. Çorum halkıda havada uçağa, rayda da trene baktığı gibi bakmasın. Kim yaparsa yapsın taş olun da kafamızı yarın. 20 yıldır yapmadınız şimdiden sonra da zor yaparsınız. Bir dahaki seçimde yine aynı senaryolarla bu filmin 2.’sini 3’ncüsünü çekersiniz.

O tren ve o havaalanı hemen gelecek, şimdi gelecek. Geleceğimiz için hemen seçim. Sizler gideceksiniz ve bizler geleceğiz. Haksızlıklarınız ve adaletsizliklerinizle birlikte gideceksiniz.”