Sungurlu'da kış mevsiminin yaklaşmasıyla, vatandaşlar ilçede ki sobacıların yolunu tutmaya başladı. Bu yüzdende sobacılar arastasında hareketlilik artmaya başladı.
İlçede yıllardır soba ve soba malzemelerinin bulunduğu Sobacılar Arastasında hareketlilik iyiden iyiye arttı. Yerini kalorifer, doğalgaz ve elektrikli ısıtıcıların almasıyla teknolojiye yenik düşen sobacılık mesleği, ilçe de halen yaşatılmaya çalışılıyor. Sobacılar Arastasında mesleğini yaşatan Kılıçel Soba, 44 yıldır Sungurlu ve köylerinin soba ihtiyacını karşılamaya devam ediyor. 

Tahtasız, 7 yıldır bitirilemeyen baraj için iktidarı göreve çağırdı Tahtasız, 7 yıldır bitirilemeyen baraj için iktidarı göreve çağırdı


TEKNOLOJİYE DİRENEN MESLEK
Kılıçel Soba işletmecisi Abidin Tatlılıoğlu, "İlçede kış mevsimi yavaş yavaş yaklaşıyor. Vatandaşların soba, kova, boru ve eksik malzemelerini giderme telaşı başladı. Allah hayırlı ve bol kazançlar nasip etsin herkese. Sobanın yerini kalorifer, doğalgaz ve elektrikli ısıtıcıların almasıyla teknolojiye yenik düşen sobacılık mesleğini yaşatmaya çalışıyoruz. İnsanlar artık, soba yerine merkezi ısıtma sistemi, kalorifer ve elektrikli sobalar olsun bir şekilde ısınıyor. Buna rağmen hala soba kullanan insanlar var. Onlar için gecemizi gündüzümüze katarak hizmet vermeye devam ediyoruz. Sobanın yerini hiçbir ısıtıcı tutmaz" dedi.
Abidin Tatlılıoğlu, sobanın üzerinde kestane, fırınında ise, börek, çörek, patates ve patlıcan gibi ürünlerin pişirilince çok lezzetli olduğunu da sözlerine ekledi.