Son Valiler Kararnamesiyle merkeze çekilen Çorum Valisi Ahmet Kara’nın bavulunu toplamaya başladığı öğrenildi.
Uzun süreden beri hakkında tayin söylentileri bulunan Vali Ahmet Kara, bugün yayınlanan Valiler Kararnamesiyle merkez Valiliğine alındı.
Yaşanan bu gelişme Vali Kara hakkında dillendirilen ‘görevden alınacak’ söylentilerinin ne denli doğru olduğu gerçeğini ortaya çıkardı.
Vali Kara 23 Ocak 2016 tarihinde Çorum Emniyet Müdürlüğünde basın mensupları ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla yaptığı istişare toplantısında hakkında bir takım karalama kampanyası ve tayin söylentileri çıkartıldığını belirterek, “benim hiçbir zaman tayin problemim olmadı. Bakanlık, bugüne kadar bana hiç yanlış yapmadı. Eğer tayinim çıkarsa bavulumla geldim, bavulumu alır giderim” demişti.
Vali Kara’nın merkeze çekilmesinin ardından şimdiden bavulunu toplamaya hazırlandığı belirtildi.

3 GÜN İÇİNDE GİDECEK Mİ?

Vali Ahmet Kara, aynı toplantıda tayininin çıkması halinde görevi devraldığı Çorum eski Valisi Sabri Başköy gibi 15 gün beklemeyip 3 gün içerisinde bavulunu alıp gideceğini ifade etmişti.
Şimdi gözler Vali Kara’nın sözünde durup, 3 gün içinde Çorum’dan ayrılıp, ayrılmayacağına çevrildi.
Vali Kara, hakkında ortaya atılan tayin söylentileriyle ilgili yaptığı açıklamada şöyle demişti:
“Benim tayin sorunum hiç olmadı. Bakanlık tarafından bana hiç yanlış yapılmadı. Benim de devlete karşı bir yanlışım olmadı. Siyasilerle de hiçbir sorunum olmadı. Eğer onların benimle bir sorunu varsa o da kendi sorunlarıdır.
“Bugüne kadar bana ulaşan bir tayin haberi yok. Ancak Valiler Kararnamesi için belirli bir dönem olmaz, her zaman kararname çıkabilir. Eğer görevden ayrılmam gerektiği tarafıma bildirilirse ayrıldığım saate kadar Çorum için koşturmaya devam ederim. Gözlerimi kaparım, vazifemi yaparım. Ben Çorum'a görev yapmaya gelirken eşyalarımı kamyonla getirmedim. Bavulumu aldım geldim, giderken de bavulumu alır giderim. Eğer tayinim çıkarsa Vali Sabri Başköy gibi 15 gün beklemem. En geç 3 gün içerisinde giderim. Daha önce görev yaptığım yerlerden giderken de hiçbir zaman ağlamadım, hep gülerek gittim. Çorum'dan da vakti zamanı geldiğinde gülerek gideceğim. Ve her zaman da kalbimde Çorum'un yeri olacak."