Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen basın açıklamasına İYİ Parti Kadın Politikaları Başkan Yardımcısı Kadriye Ünler, İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, İl ve Merkez İlçe yöneticileriyle partililer katıldı.

İyi Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı’nın selamlama konuşmasının ardından açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Merkez Kadın Politikaları Başkanı Av. Ünzile Yüksel, Çorum’un da ülkenin diğer şehirleri gibi yaşanan ekonomik krizden nasibini aldığını belirterek, partisinin bu konuda kalkınma politikaları, ekonomi projeleri olduğunu söyledi.

Her ilin kendisine has ekonomik sorunlarının tespit edildiğini anlatan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İYİ Parti Genel Merkez Kadın Politikaları Başkanı Av. Ünzile Yüksel, illerde yapılacak çalışmalar hakkında çok detaylı politikalar üretildiğini kaydetti.

‘ÇORUM’UN GÖÇ VEREN İLLER ARASINDA OLMASI ÜZÜCÜ’

Ülkenin genelinde olduğu gibi Çorum’da da genç işsizliği konusunda çok ciddi sıkıntılar olduğunu dile getiren yüksel, ‘Çorum, sanayisi var olan illerden biriydi şimdi bu kentin göç veren iller arasında olması üzücü. Bunun yanında Organize Sanayi ile ilgili sıkıntılarını biliyoruz. Yine hızlı trenin olmaması, havaalanının olmaması, üretilenin tüketiciye kısa yoldan ulaşmasının önünde engeller olduğunu biliyoruz.’ dedi.

Ülkenin en önemli sorunlarından birinin genç işsizlik olduğunu vurgulayan Yüksel, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘İktidar bu sorunu çözmek yerine genel başkanımız bunu çok kullanır ‘Ayısı dayısı olanlar’  diyor ya çevresine, yandaşa iş bulma, makam bulma, 5 maaş verme, 11 maaş verme derdine düşmüş.’

YÜREKTEN İNANIN AZ KALDI, BUGÜNLER GEÇECEK

KPSS sorularının sızdırıldığı iddiasıyla ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ün görevden alınmasını da değerlendiren Yüksel, 2010 yılında ‘sorular çalındı’ deyip dava açan bir sendikanın avukatı olduğunu anlattı.

Yüksel, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘O zamanda bu zamanda devletin başında olan aynı kişiler, ‘hayır o sorular çalınmadı, o puanlar analarının ak sütü gibi helal’ dedi. Sonra ne oldu?  Analarının ak sütü gibi denilenler soru çalmaktan yargılandılar. 

‘GECİKEN ADALET, ADALET DEĞİLDİR’

Bugün de duyduk yine ÖSYM Başkanı görevden alınmış, peki sınav iptal edildi mi? Evin kapısını sıkı tutun eve hırsız girmesin diyorlar. Peki hırsızın hiç mi suçu yok? Devlet yönetmek ciddiyet ister. Ama 84 milyonu yönetme adına devlet idaresine gelip de yanlışları yaptıktan sonra ‘Ben kandırıldım’ demekle o sorumluluktan, o vebalden kurtulamazsın.’  O nedenle şuna emin olun, yürekten inanın az kaldı, bugünler geçecek. Allah’ın izniyle yönetebilecek, liyakatli kadrolarla İyi Parti inşallah bu ülkeyi yönetecek.’

Yüksel, konuşmasının ardından Çorum’da partisine katılan 18 yaşındaki Ezgi Öymen’e rozetini taktı.