20-22 Kasım tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilen Türk Dünyası Çocuk Vakfı (TDÇV) 6. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliğinde 18 farklı ülkeden öğrencilerin katılım sağladığı yarışmada "Yenilenebilir Enerji Teknolojileri" kategorisinde Çorum Bilim ve Sanat Merkezi, mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Asude Aybir ve danışman öğretmen Mehmet Fidan tarafından hazırlanan proje, sergide en çok dikkat çeken projeler arasında yer aldı. Toplam 120 projenin final aşamasında yarıştığı sergide akademisyenler tarafından yapılan değerlendirme sonucu ödüle layık görüldü.

22-25 Kasım tarihleri arasında İzmir'de gerçekleştirilen Buca IMSEF Enerji ve Mühendislik Yarışmasında 26 ülkeden 147 okulun yarıştı. Final sergisinde Çorum Bilim ve Sanat Merkezi, birinci olarak altın madalya kazandı. Proje öğrencileri Yusuf Baki Cam, Ömer Sadi Kandemir ve danışman öğretmen Mehmet Fidan tarafından 3 gün boyunca sergilenen projenin poster ve jüri sunumu İngilizce olarak yapıldı.

Öğretmen atamaları 'Kabine' sonrası netleşecek Öğretmen atamaları 'Kabine' sonrası netleşecek

24 Kasım Cuma günü gerçekleştirilen ödül töreninde Çorum Bilim ve Sanat Merkezi, uluslararası alanda "Enerji ve Mühendislik" kategorisinde birincilik elde ederek Londra'da yapılacak olan 64. Gençlik Bilim Forumuna davet edildi.