21-28 Nisan tarihleri arasında Türkiye’nin en büyük aşçılık hareketi Ulusal Aşçılık Kampı Bolu-Mengen’de gerçekleştirildi.

Türkiye’deki 83 ulusal 11 uluslararası üniversiteden toplamda 106 gastronomi ve aşçılık programlarından gelen 215 katılımcıya 32 farklı eğitim vermek için Mengen’de Asomder (Mengen Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği) üyesi 55 şefin katılımı ve 261 görünmez kahramanın yoğun emeği ile bu sene 5. kez yapıldı.

Hitit Üniversitesi’ni temsilen Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Esra Özata ve Aşçılık Programı öğrencisi Selin Eylül Ünal gerçekleştirilen kamp eğitimine katıldı.

Kamp boyunca akademisyen gruba çikolata, baklava, tart, ekmek ve yemek stilistliği eğitimi verilirken, öğrenci grubuna ise barilla, makarna, hamurişi, ördek, tavuk, suşi, kuzu, pirinç, kurubaklagil, tahıl, dana, süt ve süt ürünleri ve porland eğitimi gibi çeşitli eğitimler verildi.

Aynı zamanda kamp boyunca sosyal etkinlikler düzenlendi. Bunlardan biri mandıra gezisinde süt ve süt ürünleri yerinde deneyimlendi. Yaşamın temeli buğdayı görebilmek için buğday tarlasına gezi düzenlendi. Kampın son günlerinde ise gastronomi ve aşçılık eğitiminde yapılabilecek geliştirme ve düzenleme çalışmaları için akademisyenlerin katılımı ile çalıştay gerçekleştirildi.

Hitit Üniversitesi Asomder ekibine ve tüm destekçilerine ilgi ve emekleri için teşekkür ettiğini bildirdi. ​​​​​​​