Törende konuşan Çorum Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Orhan Tosik, "Ülkücü; kendinden vazgeçerek varlığını ve geleceğini aşkla bağlı olduğu milletinin devamına ve yükselişine adamış şuur sahibinin unvanıdır.Ülkücülüğün çıkış noktası ve yegâne dayanağı vatan sevgisi, millet aşkı ve asil Türk milletinin mukaddes bağrıdır” dedi.

“Ülkücü; vatanına ve milletine aşkla bağlı yaşayan, sevdalı olduğu bu değerlere canı pahasına sahip çıkan iman ve şuur sahibi insandır” diyen Başkan Orhan Tosik,“Ülkücü; büyük Türk milletinin mukaddesatı uğruna bugününü, yarınını seve seve ortaya koyabilen feragat ve fedakârlık örneğidir. Ülkücü; geleceğin mimarı, gelecek nesillerin mihmandarıdır. Ülkücü, kaderini milletinin mukadderatına, milletinin huzur ve refahı için gece uyumadan gündüz oturmadan -Bilge Liderimizin ifadesiyle "Benim Aklım Hep Türkiye'dir"- şiarıyla çalışan adanmışlık örneğidir. Ülkücülük, duyguda, düşüncede ve harekette milli olmak; millete mensubiyeti şuurla taşımak, geçmişe vefa duyup geleceğe karşı sorumluluk üstlenmektir. Ülkü Ocakları ise; davamızın göz bebeği, Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in iki kutlu emanetinden birisidir” açıklamalarında bulundu.

ÜLKÜCÜ, AŞK DERECESİNDE BAĞLI OLDUĞU NECİP TÜRK MİLLETİNE HİZMET EDEBİLMEYİ KENDİSİNE ŞİAR EDİNMİŞTİR"

Başkan Orhan Tosik, “Ülkü Ocakları; aklın, ahlakın, adanmışlığın, anıt gibi yükselen millet ve vatan sevdasının ufuk ötesini görebilen, zamanlar üstüne çıkabilen iman kaynağıdır. Ülkü Ocakları; Erol Güngör'ler, Aziz Sancar'lar yetiştiren irfan mektebi, iffet ve irade menkıbesidir.Ülkü Ocakları; şehitlerin emaneti, gazilerin göz nuru, vatan ve millet sevgisinin onur mihveridir.Ülkü Ocakları; fikir ve düşünce yapımızda hayat boyunca taşıyacağımız bir mensubiyet kıvancıdır.

Bu meyanda Ülkü Ocakları ve Milliyetçi- Ülkücü Hareket; mensubu olmakla övündüğü büyük Türk milletine hizmet edebilmeyi şereflerin en büyüğü saymaktadır. Makamı, mevkisi, statüsü fark etmeksizin her bir Ülkücü, aşk derecesinde bağlı olduğu necip Türk milletine hizmet edebilmeyi kendisine şiar edinmiştir.Bilge Liderimizin veciz ifadesiyle mücessem bir hal alan "Önce Ülkem ve Milletim" anlayışı her ülkücünün vazgeçilmezi olmuştur, olmalıdır. Ülkücü Hareket aldığı her karar, attığı her adımda vatanın ve milletin menfaatini ön plana koymuş, şahsi ikbal ve istikbal kaygıyla hareket etmekten her daim imtina etmiştir.Sevgili Peygamberimizin "Her kim Müslüman kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Her kim bir Müslüman'ın sıkıntısını giderirse Allah da onun kıyamet sıkıntılarından bir sıkıntısını giderir" buyruğu bir ülkücünün işaret taşlarındandır. Ülkücü; attığı her adımda, yaptığı her işte öncelikle yüce Allah'ın rızasını kazanmayı, sonrasında ise milletinin âli menfaatlerini gözetendir.Bizim davamızda şahsi çıkarlara, kişisel hırslara yer yoktur. Davamızın esası ikbal kaygısı olmamıştır, olmayacaktır. Bizim davamız bir gönül hareketi, bir sevda hafızası, bir ecdat hatırasıdır” şeklinde konuştu.

İl Başkanı Orhan Tosik konuşmasına şu şekilde devam etti:

Bu davanın burcu olan Milliyetçi-Ülkücü gençlik ise Türk'ün düşmeyecek kalesi, teslim olmayacak ahlak cephesidir. Bu sebeple meselemiz büyüktür, mesuliyetimiz ağırdır.

Bizler de görevde olduğumuz yaklaşık iki buçuk yıllık süre zarfında bu mesuliyet bilinci ve sorumluluk duygusuyla hareket etmeye gayret gösterdik. Bu süre zarfında eğitim ve kültür faaliyetlerinin yanı sıra yürüttüğümüz sosyal sorumluluk projeleriyle de hemşerilerimizin yanında olmaya çalıştık.Bu süreçte ihtiyaç sahibi ailelerimiz için özellikle köy okullarında düzenlediğimiz "bir bot bir mont" projesiyle yüzlerce minik yüreğe dokunduk. Onların ayağı bizlerin yüreği ısındı.Yüce Peygamberimizin "Siz yerdekilere merhamet edin ki göktekiler de size merhamet etsin" hadis-i şerifi mucibince sokak hayvanları için oluşturduğumuz barınaklar ve mama kaplarıyla sessiz dostlarımın barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de devam eden koronavirüs salgını yaşam tarzımızda, ihtiyaç sıralamamızda bir takım değişikliklere sebep oldu. Yıllardır ocağımızın önünde kurduğumuz iftar çadırları salgının bir neticesi olarak iki senedir kurulamadı. Ancak bu durumu kabullenerek sessizce oturamazdık. Sevgili Peygamberimiz efendimiz Hz. Muhammed "Komşusu açken tok yatan bizden değildir." Hadis-i şerifi uyarınca hanesinde çorba kaynamayan bir ev bulunmasın diyerek önceden tespit ettiğimiz iki yüz ailemizin evine her akşam iftar yemeklerini götürdük.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

İhtiyaç sahibi ailelerimiz için hazırladığımız gıda kolileri ve kurban paylan ile bir nebze de olsa yanlarında bulunmaya çalıştık.Bütün bu faaliyetleri tabii ki özelde Ülkücü camianın, genel de ise büyük Türk milletinin maddi ve manevi destekleri sayesinde gerçekleştirdik.Veren elin alan eli görmediği faaliyetlerimizle gönüller arasında köprü olma vazifesi bizlere düştü. Faaliyetlerimizde emeği, katkısı olan gönüldaşlarımıza teşekkür etmek boynumuzun borcudur.İşte bugün de böyle bir faaliyet için bir araya geldik. "Çorum'da Engelleri Kaldırıyoruz" sloganıyla başlattığımız bu muazzam ve anlamlı projede bizlere destek veren Hollanda Türk Federasyonu bünyesinde bulunan Türk İslam Kültür Vakfı ve Umut Köprüsü Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına huzurlarınızda teşkilatım ve hemşerilerim adına şükranlarımı sunuyorum.Ayrıca bu projenin ilimizde yapılmasını tavsiye ederek projemizin bütün aşamalarını dikkatle takip eden Ülkü Ocakları Genel Başkanımız, Yolbaşçımız Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım'a şehrimiz ve camiamız adına teşekkür ediyorum.Bu projeyi organize ederken bizden yardım ve desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Halil İbrahim Aşgın Bey'e de teşekkür ediyorum.Teşekkürün büyüğünü ise Avrupa Türklüğü ve hassaten Hollanda Türk Federasyonunda görev alan Çorumlu hemşerilerimiz hak ediyorlar. Onlara sizlerin huzurunda bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Programımızı teşrif ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor saygılar sunuyorum. Sağ olun var olun.Ne Mutlu Türküm Diyene!”