CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın katılımı ile düzenlenen yeni üyelere rozet takma töreninde bir konuşma yapan CHP Çorum Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, CHP saflarına katılarak partinin iktidar mücadelesine omuz veren tüm kadınlara teşekkür etti.

Tokgöz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bilindiği üzere ülkemizde kadınlara yönelik şiddet her geçen gün artmaktadır. Kadınların yaşam hakları ellerinden alınıyor. Ama biz en yakın zamanda iktidara gelerek bunu değiştireceğiz ve İstanbul sözleşmesini tekrar yürürlüğe koyacağız.

Son 20 yılda kadın-erkek fırsat eşitliği konusunda o kadar geriledik ki kadınlar, en temel hakları olan yaşam hakkını kaybetmeme mücadelesi verir hale geldi.

Türkiye’de şiddete uğrayan birçok kadın ise baskı, korku ve güvensizlik nedeniyle gördüğü şiddeti dile getiremiyor. Bu şiddet, kendini değersiz hissetmesine, yalnızlaşmasına sebep oluyor.

Kadınlarımız iş hayatında, birçok sektörde istihdam edilemiyor ya da düşük ücretlerle, düşük statülü yarı zamanlı işlerde çalışma hayatlarına sıkıştırılmış durumdadır.

Kadınlarımızın çalışma hayatı başta olmak üzere toplumdaki yeri ve görevi itibari ile kendini ifade edebilmesi için, toplumdaki hak ettiği seviyeye ulaşması için gereken mücadeleyi verebilmesi için dün olduğu gibi bugün de, yarın da yanlarındayız.

Çorum merkezde son 3 ayda yeni üye sayımızın yüzde 70’ini kadınlarımız oluşturmaktadır. Bu durum, kadınlarımızın Cumhuriyet Halk Partisine duydukları güveni ve CHP’de kendilerini daha iyi ifade edebilmelerinin göstergesidir.

Söz veriyoruz, CHP iktidarında hiçbir kadın asla yalnız yürümeyecektir.”