Son yıllarda İl Özel İdaresi tarafından köylere kanalizasyon hattı döşenmesine büyük önem veriliyor.
Çorum’da da İl Özel İdaresi’nin yaptığı çalışmalar doğrultusunda kanalizasyon konusunda çok önemli bir yol alındı. Ancak, döşenen kanalizasyon hatları ile ilgili olarak bazı köyler sıkıntı yaşıyor. Bu köylerden biri de Uğurludağ İlçesi’ne bağlı Kızağlı Köyü.
Köyde 2 yıl önce döşenen kanalizasyon hattı, büyük bir memnuniyetle karşılandı. Ancak, bu memnuniyet kısa bir süre sonra yerine sıkıntıya bıraktı. Köyün içerisinde geçen dere kenarına döşenen kanalizasyon hattı ya tıkanıp çekmez hale geldi, ya da kaliteli malzeme kullanılmadığı için patlayarak pisliği dışarı vurmaya başladı.
Şu anda da köyde kanalizasyon hatlarının tıkanıklığı ve patlaklığından dolayı bazı bölgelerinde kanalizasyon atıkları dışa vuruyor.
Bu durumdan rahatsız olan vatandaşlar, sıkıntılarını yetkililere iletmelerine rağmen bir çözüm bulunamadığını söylüyorlar.
Kanalizasyon atığının şebeke suyuna karışmasından, hayvanların dışa vuran atıkları içerek telif olmasından endişe eden vatandaşlar, atıklardan dolayı ortaya çıkan kokudan da ciddi anlamda rahatsızlık duyuyor.
Kanalizasyon hattının iş görmediğini ve ileri de daha büyük sıkıntılar için kaygılandıklarını söyleyen vatandaşlar, “Sayın valimizden, milletvekillerimizden, il genel meclis üyelerimizden Özel İdaresi genel sekreterinden bu sorunlarımızın giderilmesi konusunda yardım talep ediyoruz” dediler.