Eker, " Bağımsız, Demokratik, Laik bir Türkiye mücadelesinde bize ışık tutmaya ve yol göstermeye devam edecek. Bağımsızlık ve Cumhuriyet sevdasından asla taviz vermedi. Onu katlederek susturmak istediler ama başaramadılar" diyerek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Gazeteci Yazar Uğur Mumcu'nun aramızdan ayrılışının 29. yılı. 24 Ocak 1993'de Ankara'da uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Araştırmacı Yazar Uğur Mumcu'nun katledilişinin yıldönümü. Uğur Mumcu 29 yıldır susmadı susmayacak.

Bağımsız, Demokratik ve Laik bir Türkiye için Mücadelemizde bize ışık tutmaya ve yol göstermeye devam edecektir. Hak, Hukuk, Adalet için attığımız her alanda yanımızda olacak.

Ben Atatürkçüyüm, ben Cumhuriyetçiyim, ben Laiğim, ben tam bağımsız Türkiye'den yanayım, ben Özgürlükçüyüm, ben İnsan Hakların savunucuyum, ben Yobazların, Hırsızların, Vurguncuların, Çıkarcıların ve her türlü Terörün karşısındayım sözleriyle Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmak uğruna 24 Ocak 1993 tarihinde Ankara'da uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden çağdaş Türkiye'nin Yılmaz savunucusu Uğur Mumcu'yu vefatının 29. yılında Rahmet ve saygıyla anıyoruz. Onun şahsında tüm basın şehitlerimizi saygı ve özlemle anıyoruz."