DEVA Partisi Çorum İl İdari ve Mali İşler Başkanı Mustafa Özateş açıklamasında şu ifadeleri kullandı; 
‘2021 yılı verilerini içeren Dünya Gelir Eşitsizliği raporu yayımlandı. Türkiye'nin de ayrı olarak analiz edildiği rapora göre Türkiye'de %10 oranındaki zengin kesim, tüm gelirin %54'ünü elde ediyor.
Paris merkezli World InequalityLab tarafından her yıl hazırlanan ve gelir dağılımındaki eşitsizliği gösteren Dünya gelir eşitsizliği raporu’nun bu yılki verilere yer veren raporu yayımlandı.
Yayımlanan rapora göre Türkiye’de gelir eşitsizliği,  artmaya devam etti. Son üç yıldaki ekonomik yavaşlamaysa tüm nüfus gruplarının gelirlerini azalttı. Türkiye’de yetişkin bir kişinin yıllık ortalama kazancı 85 bin TL olarak gösterilirken en yoksul ve en zengin dilimlerde yıllık ortalama kazanç şu şekildeydi:
•En yoksul %50’nin ortalama yıllık geliri: 20.260 TL
•En zengin %10’un ortalama yıllık geliri: 463.020 TL
•Aradaki fark: Neredeyse 23 kat
Evet ülke olarak bu tür verilere alıştık ve kabullendik. Çünkü ‘’ Bütün dünya bizi kıskanıyor’’
Gelir dağılımında aslan payını %10’luk zengin kesim alırken, vergi yükünü ise geriye kalan yoksul vatandaşlarımız yükleniyor.
Ateş düştüğü yeri yakar; Bu ülkenin durumu sadece bununla da bitmiyor tabi; Yağ, un, şeker gibi temel ihtiyaç maddelerindeki  astronomik artışlar. Asgari Ücretlinin, Emeklinin, memurun, çiftçinin mutfağına ateş düşürdü.
Çiftçimiz artan ve nereye kadar artış göstereceği belli olmayan motorin, gübre, yem fiyatlarıyla başa çıkamazken;
Kur korumalı mevduat sistemi  için devletin yüklendiği maliyet; Eğer dolar artış göstermeden sabit giderse  160 Milyar TL Doların 1 TL artması durumunda bu tutara bir 60 Milyar daha ilave edilecek ve Toplam Tutar 220 Milyar TL olacaktır. Bu her 1 Tl dolardaki artışla katlayarak devam edecektir. Ancak Devletin 2 Milyon Çiftçiye ödediği yıllık destek sadece 29 Milyar TL’dir. Yorumu Çiftçilerimize ve vatandaşlarımıza bırakalım.
Asgari Ücretli ve Emekli Vatandaşlarımız ise Temmuz 2022 için düşünülen Asgari Ücret artış beklentisi çalışanları sevindiremiyor.Emeklimiz Temmuz maaş artışına sevinemiyor. Çünkü yapılacak artış ile İşverene yüklenecek tutar da artacağından tüm sektörlerde Tarım, imalat, üretim ve ticaretteki sektörlere maliyet artışı nedeniyle yine zam olarak yansıyacak ve yine yapılan artış pul olacaktır.
Vatandaşların çaresizlikten kullandıkları kredi kartlarının asgari tutarını dahi ödeyememesi, bankalara olan kredilerini ödeyememesi, market ve pazar alışverişlerinde zorunlu ihtiyaçlarını bile alamaması. Türkiye’nin Ekonomik Göstergesidir.’