TÜRKAV Şube Başkanı İsmail Deli yaptığı açıklamada, “Bu yıl da Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermek için vakıf üyeleri ve duyarlı vatandaşların yaptıkları zekat, fitre ve sadakaların dağıtımında köprü olmaya talip oldu. Nakit olarak,alış veriş kartı ve gıda kolisi hazırlayarak Ramazan boyunca gönüller yapmaya devam etti. Önceden tespit edilen ailelere hem misafir oldular hem de emanetleri ulaştırdılar. 'Hayra vesile olan hayır yapmış gibidir' Hadisinden hareketle Sadece Allah'ın rızasına talip oldular” dedi.

TÜRKAV Şube Başkanı İsmail Deli dağıtımları yaparken Ayet ve hadislerin teşvik ve tavsiyelerine riayet ettiklerini söyledi. Deli, Zira Allah bu konuda şöyle buyurmuştur dedi. ''Mallarını Allah yolunda infak edenler, sonra infak ettikleri şeyin peşinden başa kakmayan ve eziyet vermeyenlerin ecirleri Rableri Katındadır, onlara korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır. (Bakara 262)

Peygamberimiz ise 'Gerçek fakir, bir veya iki lokma, ya da bir veya iki hurma ile baştan savulan değildir, asıl fakir, ihtiyacını giderecek bir şey bulamayan, kendisine sadaka verilmesinin zarureti bilinmeyen ve kalkıp insanlardan da dilenmeyen kimsedir.” (Buhârî)Ayet ve hadislerin temel referans noktalarıdır. Paylaşma ve yardımlaşmanın Anadolu irfan'ının bir değeridir” ifadelerini kullandı.

Başkan İsmail Deli, “Güzelliklerin ve mutluluğun paylaşarak arttığını acının ve yoksulluğun ise yine paylaşarak,yardımlaşarak üstesinden gelineceğini ifade etti.Tek beklentimizin yüce Allahın rızası,necip Türk milletinin huzur, refeah ve birlik ruhunun diri tutulması olduğunu vurguladı.Bu hizmetin ifasında Başbuğumuzun emaneti olan TÜRKAV'ı yalnız bırakmayan yardımsever kardeşlerimize,Milliyetçi Hareket Partisi,Ülkü Ocakları, Kamu Sen'e bağlı sendika yöneticilerimize ve TÜRKAV üye yöneticilerine teşekkür ederim'' dedi.