Çorum TÜRKAV Şube Başkanı İsmail Deli yaptığı açıklamada, “Dünyayı etkisi altına alan salgının gölgesinde başlayan eğitim ve öğretim yılı tüm zorluklara rağmen başarı ile tamamlanmıştır.18 milyon öğrenci ile 1 milyonu aşkın öğretmen için yaz tatili başladı” dedi.
 2021-2022 Eğitim-öğretim yılının geçtiğimiz Cuma günü itibarıyla sona erdiğini belirten Türkav Başkanı İsmail Deli, ‘’Milyonlarca evladımız karnelerini aldı. Sınıflardaki coşku ve canlılık, sıralardaki heyecan ve sevinç dalgası mola verdi. Okullar sükûnete ve sessizliğe gömüldü. Şüphesiz bir yılın emek ve çaba belgesi olan karneler kimilerini mutlu etti, kimilerini ise üzdü’’ ifadelerine yer verdi.

Tatilde öğrencilere sosyal aktivite ve etkinliklerle salgının psikolojisinden uzaklaşmalarını öneren Başkan İsmail Deli, anne babalara da karne sonucuna göre çocuklarını ödüllendirmek veya cezalandırmak yerine her koşulda yanlarında olduklarını hissettirmelerini önerdi.
Karnesinde zayıf notu olan öğrencilere ve velilere seslenen Başkan İsmail Deli ‘’Bir defa şunu söylemek isterim ki, karnemizdeki başarısızlık umutları kırmamalıdır, hayallerimizi zaafa uğratmamalıdır. Varsın karne kırık olsun, yeter ki fidanlarımızın kalpleri kırılmasın, yeter ki geleceğimiz kararmasın. Zayıf olan dersler çalışılarak, emek verilerek düzeltilebilir; fakat kırık bir gönlün sızısı, buruk bir vicdanın acısı bir ömür sürebilir. Körpe dimağlar çiçek gibidir, çiçekler suya, yavrularımız ise sevgiye muhtaçtır. Bu nedenle anneler, babalar dikkatli olmalıdır’’ değerlendirmesinde bulundu.

Öğrencilerde, tatil boyunca bolca dinlenme fırsatı doğacağı yönünde yanlış bir algı olduğunu aktaran Başkan İsmail Deli, şu önerilerde bulundu:

Bu süreçte oyun oynama, arkadaşlarla vakit geçirme, spor ve sanat etkinliklerine katılma, hobi geliştirme, aile bütçesine katkı  ve kitap okuma  gibi çeşitli etkinlikler faydalı olacaktır.
Tesadüfi başarı yoktur. Başarıya ulaşmak için sürekli ve düzenli bir çalışma gerekir. Okulda öğrenilen bilgiler zamanla unutulabilir. Unutmayı önlemenin tek yolu düzenli tekrardır. Dolayısıyla iyi bir dinlenmenin ardından günde 1 ya da 1,5 saatlik dilimler halinde ders çalışılması çok faydalı olacaktır. Bu vesile ile süreci en güzel şekilde idare eden irfan ordusuna,anne babalara ve öğrencilere emeklerinden dolayı teşekkür ederim.”