KESK Çorum Şubler Platform Dönem Sözcüsü Mustafa Gül, Çorlu’da yaşanan tren kazası nedeniyle yayınladığı açıklamada, yaşanan olayın kaza olmadığını, iş cinayeti olduğunu iddia etti.

Çorlu’da yaşanan tren kazasında en az 24 insanın hayatını kaybettiğini, 318 kişinin ise yaralandığını ifade eden Gül, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Maliyetli bulup yol bekçiliğini kaldırdılar. Sonra ne mi oldu? Taşeron firma daha çok kazansın dediler. Yaşananlar kaza değil, kader değil, fıtrat değildir. Yaşananlar iş cinayetidir. Taşeronlaşmanın, uzmanlığı, liyakati olmayanların atanmasının, kadrolaşmanın, kamusal hizmetlerin özelleştirilmesinin acı sonuçlarından birini daha yaşadık.

KAPİTALİZM ÖLDÜRÜYOR, DENETİMSİZLİK ÖLDÜRÜYOR

Bugün #Soma davasını halktan kaçırmaya çalışanlar, adaletin uygulanmasını engellemeye çalışanlar, yarın Çorlu’da meydana gelen bu cinayeti de görmezden gelmeye çalışacaklar, ancak izin vermeyeceğiz. Mücadelemiz sadece emek mücadelesi değildir, aynı zamanda hak, adalet ve demokrasi mücadelesidir.

Yaralılara acil şifalar, hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır ve başsağlığı diliyor, adalet mücadelesinde her zaman ailelerimizin yanındayız diyoruz.”