Türk- Eğitim Sen Çorum Şubesi, ‘Tarihin İzinde Balkanlar’ etkinliği adı altında Balkanların tarihi, kültürel ve turistik mekânlarına bir gezi programı düzenlendi.

Tarih ve Kültür gezileri kapsamında 02 Temmuz ve 08 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Tarihin İzinde Balkanlar” gezisine Türk-Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın, Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

Gezi hakkında bilgi veren Türk-Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın, “Daha önceki yıllarda da küçük çapta gerçekleştirilen balkan turunun bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilmiş olduk. Evlad-ı Fatihan Balkanlar gezisi mutlu ve verimli bir şekilde tamamlanmıştır.

Üyelerimiz 5 gün boyunca Yunanistan, Arnavutluk, Makedonya, Sırbistan, Bulgaristan, Karadağ ve Bosna Hersek’in tarihi ve kültürel ören yerlerini gezdi. Milli ve tarihi bilinci canlandırmak amacıyla her yıl Türk topraklarını tanımak ve tanıtmak düzenlenen gezilerimizin bu yılki konsepti daha geniş bir katılım ile gerçekleştik.

Daha önce Osmanlı’nın hakimiyetindeki Evlad-ı Fatihan Balkanları üyelerimize tanıtmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Balkanları her eğitimcinin görmesi ve geleceğimizin teminatı çocuklarımıza anlatması gerektiğine inanıyoruz .Bu yıl geniş bir katılım sağladığımız gezimizde hem 7 ülkeyi gezerek hem daha önce Osmanlı’nın hüküm sürdüğü tarihi yerleri görme fırsatı elde ettik hem de halen bu topraklarda yaşayan kardeşlerimiz ile kucaklaşma fırsatı yakaladık. Özellikle Bosna Hersek’te yıllar önce yaşanan acıda hayatını kaybedenler için dua etme imkanı yakaladık. Aliya İzzetbegoviç gibi tarihteki kıymetli şahsiyetleri de saygıyla yad etme imkanı bulduk. Gezimize katılım sağlayan herkese ve Profosyonel tavır ve iş anlayışıyla, sıcak yaklaşımıyla bu gezinin gerçekleştirilmesini sağlayan , 4500 km boyunca gezimizin amacına ulaşması için bir an olsun yanımızdan ayrılmayan Hasan Yücekan’ın şahsında Yücekan Turizme çok teşekkür ediyorum” dedi.