Algı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, sosyal etkinlik kapsamında Atahan Atlı Sporları Kompleksi’ni ziyaret etti.

Öğrenciler eğitimli atları haralarında görerek, onları sevme fırsatı buldu. Gerekli kıyafetleri giyerek parkura çıkan öğrenciler, antrenörler eşliğinde at binme tecrübesi yaşadı.

Etkinlikte ilk defa ata binen öğrenciler heyecanlı anlar yaşadı. Öğretmenleri ve antrenörler eşliğinde ata binen öğrencilerin sevinçleri yüzüne yansıdı. Ata binmekten korkan bazı çocuklar ise, düzenlenen etkinlikte bu korkularını yenmeyi başardı. Öğrenci velileri de ata binen çocuklarını heyecanla takip etti.

Bu tarz etkinliklerle öğrencilere akademik eğitimin yanında sosyalleşmeleri ve topluma uyum sağlamaları da amaçlandı.

Zaman zaman bu tür etkinliklere yer vererek, çocuklara hayvan sevgisini daha çok aşılamak ve morallerini yükseltmeyi amaçladıklarını açıklayan Algı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Zekeriya Kuyumcu, ayrıca özel gereksinimli çocukların at binme terapisiyle; fiziksel, zihinsel ve duyusal bozukluğu olan öğrenci gruplarında fonksiyonel açıdan iyileşme ve gelişme sağlandığının bilimsel çalışmalarda yer aldığını ifade etti.

Burada birçok çocuğun ilk defa ata binme heyecanı yaşadığını kaydeden Kuyumcu, çocukların at binme etkinliğinden çok keyif aldığını ve güzel dakikalar geçirdiklerini söyledi.

Kuyumcu, "Çocukların sosyalleşmesi bizim adımıza ve onlar adına önemli bir etkinlik. Merkezimiz birçok etkinliğe önem verdiği gibi çocuklarla hayvanların kaynaşmasına da özen gösteriyor. Çocukların çoğu heyecan ve korkuyu burada bir arada yaşadılar. Korkanlar cesaret bulup daha çok eylem gösterebildiler. Çekinenler oldu ama onlarda burada olmaktan çok mutlu oldular. Bizi burada ağırlayan Atahan Atlı Sporları Kompleksi’ne teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan gezide, öğrencilerin at binerken verdikleri reaksiyonlarını, etkileşimlerini gözlemek ve aileleriyle birlikte farkı bir ortamda hoşça vakit geçirmelerini sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Kuyumcu, "Öğrencilerimiz at binme seansları sonrasında öğretmenlerimiz eşliğinde çeşitli oyunlar oynadılar. Etkinlik sonrası öğrenci ve velilerimizle geziyle ilgili sohbetlerimizde; etkinlikten çok memnun kaldıklarını, hayatlarında geçen en güzel günlerden biri olduğu şeklinde ifade ederek mutluluklarını dile getirdiler” dedi.

Bu tür etkinliklerden hem çocukların hem de velilerin büyük bir keyf aldığını ifade eden Kuyumcu, “Halka açık yerlerde diğer insanların ve çocukların, bizim çocuklarımızı tanımalarını, kaynaşmalarını ve birlikte yaşamayı öğrenmeleri ve özel gereksinimli çocuklarımızın sosyal yaşamda kabul görmesini hedefliyoruz. Toplumumuzun bu konularda daha fazla bilinçlenmesini ve farklılıklarının bilincinde olmaları ve farklı davranmamalarını istiyoruz” diye konuştu.

Kuyumcu, özel eğitimi sadece kurum içinde sınırlandırmayacaklarını bu tür etkinliklere devam ederek çocukların toplumla iç içe olmalarını sağlamaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.