TRT 1’de Pelin Çift ile Gündem Ötesi Programı’nda ‘Anadolu’da ve Türkler’de Yemek Tarihi’ konulu programa konuk olan ünlü Gurme ve Tarih Araştırmacısı Ömer Akkor, “Çorum’un mutfağı o kadar iyi ki leblebiye sıra gelmez” dedi.

Bir dönem Alacahöyük Kazı ekibinde de görev alan ve Hitit Mutfağı üzerine birçok araştırmalarda bulunan Aratırmacı yazar ve şef Ömür Akkor, 2018 ve 2020 yılında iki gazeteye verdiği röportajda kendisine Türkiye’nin en iyi mutfağı hangisi diye sorulduğunda Çorum mutfağı cevabını verdiğini anlattı.

Akkor, “Çorum mutfağı çok gizli mutfak. Orijinal buğday yetiştiği için hamur işleri çok iyi. Yani kimse kızmasın ama ben en lezzetli su böreğini Çorum’da yiyorum. Çorumlu’nun yaptığını herkes yapamaz” diye konuştu.