AK Parti Çorum Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’un katılımı ile UNESCO Dünya Miras Komitesi 40. Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi.
Uluslararası toplantıların 20 Temmuz’a kadar süreceğini belirten Ceritoğlu Kurt, 189 ülkeden temsilciler İstanbul'da bu 10 gün boyunca Dünya üzerindeki önemli tarihi ve doğal alanların korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması konularında önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.
Yapılan toplantıların en önemli kısmının bu yıl Miras Alanı Listesi’ne girecek yerlerin tespit edileceği bölüm olduğunu kaydeden Ceritoğlu Kurt” Bütün ülkeleri en çok ilgilendiren kısmı ise bu yıl Miras Alanı Listesi'ne girecek yeni yerlerin neresi olacağı konusudur. Adaylar toplantıların sonunda listeye giren yeni yerleri açıklanmasını heyecanla bekliyorlar. Adaylık ve kabul süreci zor olmasına zor ama sonuçta UNESCO Dünya Miras Alanı ilan edilmeniz halinde de tüm dünyada prestijli bir unvanı hak etmiş oluyorsunuz” dedi.

HATTUŞA 30.YILINI KUTLADI
AK Parti Çorum Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, İstanbul'da yapılan 40. Komite Toplantısı sırasında Kültür ve Turizm Bakanlığın desteği ile Hattuşa'nın UNESCO Dünya Miras Alanı oluşunun 30. Yılının çeşitli etkinliklerle kutlandığını söyledi.
Çorum Valiliği tarafından Hattuşa'nın UNESCO Dünya Miras listesine alınışının 30. Yıldönümü nedeniyle fotoğraf sergisi açılış ve resepsiyon düzenlendi.
13 Temmuz akşamı verilen resepsiyona; İstanbul Valisi Vasip Şahin, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Çorum eski Valisi Nurullah Çakır, Çorum Müze Müdürü Arkeolog Dr. Önder İpek ve tüm katılımcı ülke temsilcileri katıldı.
Hilton İstanbul Bosphorus Otel’de düzenlenen ve Hattuşa'nın fotoğraflarından oluşan resim sergisinin açılışı ile başlayan program Hitit Duvar resimlerinden esinlenerek tasarlanmış ve Çorum Kız Meslek Lisesi Öğretmenleri tarafından meydana getirilmiş kıyafetleri giyen üniversiteli gençlerin düzenlediği defile ile devam etti.
Resepsiyona katılan misafirler ile tek tek ilgilenen Ceritoğlu Kurt, Ayrıca okulun öğretmenleri tarafından hazırlanan Hitit Çivi Tabletlerinde yer alan tariflere uyularak toprak fırınlarda pişirilmiş ekmeklerin konuklara sunulduğunu belirtti.
Ekmeğin Anadolu'da ilk kez Hitit Medeniyeti ile insan hayatına girdiğine vurgu yapan Ceritoğlu Kurt, bunun için biz ekmek konusunda da Hitit Ekmekleri ile Çorum tanıtımına destek olmak istediklerini ifade etti.

İSTANBUL VALİLİĞİ RESMİ İNTERNET SİTESİNDE GENİŞ YER VERDİ
İstanbul Valiliği, Hilton İstanbul Bosphorus Otel’de düzenlenen ve Çorum Valiliği tarafından organize edilen Hattuşa'nın UNESCO Dünya Miras listesine alınışının 30. Yılı fotoğraf sergisi açılış töreni ve resepsiyonuna resmi internet sitelerinde geniş yer verdi.
İstanbul Valisi Vasip Şahin Çorum’daki ve Hattuşa’daki zenginlikleri kültürel derinlikleri ve izleri İstanbullularla buluşturdukları için Çorum Valiliğine ve AK Parti Çorum Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’a teşekkür etti.