Kabakdere, Gölünyazı Göletinde yaşanan yangına ilişkin görüşlerini aktardı.

Gölünyazı Göleti’nin Çorum ve bölge için önemli bir sulak alan olduğunun altını çizen Kabakdere, göçmen kuşlara ev sahipliği yapan bu göletin tam da kuşların yumurtlama mevsiminde yanmasının üzüntü verici olduğunu dile getirdi.

Gökhan Kabakdere, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Özellikle göçmen kuşlara ev sahipliği yapan Gölünyazı göletinde sebebi henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın hepimizi derinden üzmüş, orada yaşayan birçok canlı türünün yanarak yok olmasına neden olmuştur. Yaşanan bu talihsiz olayın ilkbaharın yeni yeni yüzünü gösterdiği bu günlerde orada yaşayan canlıların yavrulama ve yumurtlama dönemine denk gelmesi, hayvanların yavrularının ve yumurtalarının yanarak yok olması, işin daha da üzücü boyutudur.

Gölünyazı Göleti neden önemli: Hepimizin bildiği gibi Çorum ve çevresinde göçmen kuşlara ev sahipliği yapan eşsiz bir mekan olma özelliğine sahip ve doğal güzelliği ile terapi özelliği taşıyan nadir göletlerimizden bir tanesidir. Gölünyazı göleti yaklaşık 100’e yakın göçmen kuşa türüne ev sahipliği yapmakta ve beraberinde bir çor çeşit canlıyı barındırmaktadır. Yangından öncesinde Gölünyazı göleti ve çevresinde bir çok ziyaretlerim oldu, gölet etrafında gezilerim esnasında gördüğüm ve gözlemlediğim manzara hiç de iç açıcı değildi. Gölet çevresindeki çevre katliamı en az yangın kadar zararlı bir o kadar da yok edici özelliktedir. İnsanoğlu olarak çevremize sahip çıkmıyoruz, çevreyi yok etmek için bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde elimizden geleni yapıyoruz. Güvenlik önlemleri, tabelalar, bir yere kadar işe yarıyor, sonrasında yine benzer manzaralar.

Gölünyazı’nın failleri bir an önce mutlaka bulunmalı ve kanunlar önünde hesap vermelidir.

Mevsim şartlarını da hesaba kattığımızda şuanda Gölünyazı göletinde kendiliğinden yangın çıkması söz konusu değildir. İnsan eliyle, bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde gölet çevresinde ateş yakıldığı kanaatindeyim. Yaşanılan bu büyük çevre felaketinin sorumluları bulunmalı ve yargılanmalıdır.

Deva Partisi olarak daima çevreye ve doğaya saygılı ve ona karşı işlenen her türlü zararlı faaliyetlerin karşısında olduğumuzu bildiririz.”