21-24 Ekim 2021 tarihleri arasında Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla gerçekleştirilecek olan 9. Çorum Tarım Fuarı ve Canlı Hayvan Fuarı’na ilişkin Çorum Valisi Mustafa Çiftçi başkanlığında toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, “21-24 Ekim tarihlerinde gerçekleştireceğimiz tarım ve hayvancılık fuarı bana göre Çorum’da yapılacak en anlamlı fuar. Çünkü bizim memleketimiz bir tarım ve hayvancılık memleketidir. Burası hem tarım ve hayvancılık memleketi hem sanayi memleketi hem tarih ve turizm memleketi ama buranın baskın karakteri, baskın özelliği tarım ve hayvancılık memleketi olması. Bizim kayıtlarımıza göre İl Tarım Müdürlüğümüzün kayıtlarında 40 bin ailemiz CKS sistemine kayıtlı. Toplamda 160 bin kişi tarım sektörüyle uğraşıyor. Nüfusumuzun üçte biri geçimini tarımdan sağlıyor. İlimizin tarım potansiyeline baktığımızda Türkiye çapında ilk 10’da olduğumuz ürünler var. Soğan üretiminde Türkiye’de 3. Sıradayız. Mercimek üretiminde Türkiye’de 3. Sıradayız. Çeltik üretiminde Türkiye’de 5. Sıradayız. Ay çiçeği üretiminde Türkiye’de 6.sıradayız. Yumurta üretiminde Türkiye’de 9. Sıradayız. Buğday üretiminde Türkiye’de 12.sıradayız. Yani ilk 10’da hatırı sayılır bir üretimimiz var. Hayvancılık noktasında da öyle hem küçükbaş hayvancılık olsun hem büyükbaş hayvancılık olsun ilimizin bu konuda iyi bir potansiyeli var ve bunları bir araya topladığımız zaman tarım ve hayvancılık fuarının düzenlenmesi gayet mantıklı” dedi.

Vali Mustafa Çiftçi,” Türkiye’nin değişik yerlerinde de bu fuarlar düzenleniyor. Konya’da düzenlendiğini ve oldukça iddialı olduğunu biliyorum. Kayseri ve Samsun’da düzenlendiğini biliyorum. Biz de bu bölgede kendi skalamızdaki iller arasında iddialıyız. İlimizdeki firmaların da ilgi göstermelerini ve katılım sağlamalarını istirham ediyorum. Firma ne kadar fazla olursa cazibesini o kadar artıracaktır. Zaten bu fuarların maksadı da tarım sektöründe yeni çıkan makinaları sergilemek. Üreticiler ile çiftçiler arasında irtibatı kurmaktır. Tarımda modernizasyonu gerçekleştirmek. Fuar ne kadar canlı olursa ilimiz ön plana çıkacaktır” ifadelerine yer verdi.