Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti MKYK üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum Milletvekilleri Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, Çorum Belediyesi Başkanı Halil İbrahim Aşgın, AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Peker, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat ve Çorum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak’tan oluşan Çorum Heyeti, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a Çorum’un çeşitli konulardaki taleplerini ilettiler.

Heyet adına yapılan ortak basın açıklamasında, Bakan Kurum ile yapılan görüşmenin son derece verimli geçtiği ve Çorum’a çok önemli yatırım ve desteklerin sağlandığı bildirildi.

Açıklamada, Çorum Belediyesi tarafından başlatılan tarihi mekanlara yönelik restorasyon ve yenilik çalışmaları çerçevesinde başta Ulu Camii çevresinde yapılacak çalışmalar, Halk Bankası ve Ziraat Bankası Şubelerinin kamulaştırılması, sokak sağlıklaştırma ve Kent meydanı çalışmaları ile ilgili Bakan Kurum’dan destek istendiği vurgulandı. Çorum’u yönetenlerin ortak talebi Bakan Kurum tarafından olumlu karşılandığı, yapılacak çalışmalar için Çorum Belediyesi’ne Şehircilik Bakanlığı tarafından 30 milyon TL hibe desteği verileceği kaydedilen açıklamada, sağlanan maddi destekle birlikte Çorum Belediyesi tarafından yapılacak çalışmalara hız verileceği dile getirildi.
İl Özel İdaresi ile ilgili taleplerin de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kuram’a aktarıldığı belirtilen ortak açıklamada, köylerin çöplerini toplayan İl Özel İdaresi’nin bu hizmetini daha sağlıklı yürütmesi için araç talebinin iletildiği vurgulandı. Bakan Kurum’un direktifleri doğrultusunda Çorum’un köylerine hizmet götürülebilmesi için İl Özel İdaresi’ne iki adet çöp kamyonu ve bir adet semi Treyler evsel atık transfer aracının hibe olarak tahsis edildiği ifade edilen açıklamada, Ortaköy İlçesi’ne bağlı Karahacip Köyünün İçme Suyu alt yapısı için 1 milyon 500 bin TL hibenin de Çevre şehircilik bakanlığı tarafından il Özel İdaresi’ne gönderileceği kaydedildi.
Bakan Kurum’un direktifleri doğrultusunda İl Özel İdaresi’ne köylerde kullanılmak üzere 750 adet çöp konteynırının da gönderileceği bildirilen açıklamada, ilçe belediyeleri için de ayrıca 1000 adet çöp konteynırı sözünün alındığı ifade edildi.
Çorum heyetinin ziyaretinde zor durumda bulunan ilçe belediyeleri için maddi destek talebinde de bulunulduğu aktarılırken, Bakan Kurum’un belediyelere de toplam 3 milyon 500 bin lira maddi destek göndereceği vurgulandı.