Çorum Fotoğraf Kulübü Derneği (ÇFK) üyelerine yönelik hafta sonu iki ayrı etkinlik düzenledi.

ÇFK üyelerinin bir bölümü Düzce'deki Melen Çayı üzerinde hem rafting yaptı, hem de doğa fotoğrafları çekti. İkinci grup ise Samsun Vezirköprü'deki doğa harikası Şahinkaya Kanyonu'nda birbirinden güzel kareler yakalamak için deklanşöre bastı.

Yaptıkları geziler hakkında açıklamalarda bulunan ÇFK Basın Sözcüsü Fatoş Aykaç, ÇFK'nin yaz boyunca fotoğraf gezilerine devam edeceğini söyledi.

İlk grubun Vezirköprü'deki doğa harikası Şahinbey Kanyonu ve çevresini hem fotoğrafladığını ifade eden Aykaç, "Hem fotoğraf çekiyoruz hem de doya doya gezme imkanı buluyoruz. Tatilci ve turistlerin yanı sıra adrenalin tutkunu sporcuların da sık uğrak yerleri arasında yer alan Şahinkaya Kanyonu, bölgenin en gözde mekanlarından birisi durumunda. Biz de arkadaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda bu bölgeye bir gezi düzenledik. Son derece keyifli geçen gezide kanyonun yanı sıra bölgedeki köylerde de çok güzel fotoğraflar çektik" dedi.

Dönüş yolunda Vezirköprü'ye de uğradıklarını belirten ÇFK Basın Sözcüsü Fatoş Aykaç, Vezirköprü'deki tarihi yapıları da yakından gördüklerini söyledi. Tarihi Vezirköprü evlerinin yanı sıra Bedesten'i de gezme imkanı bulduklarını kaydeden Aykaç, Bedesten içerisinde yer alan ve Vezirköprü semaveri ile demledikleri çayı ÇFK üyelerine ikram eden Üçler Restoran sahiplerine misafirperverlikleri için teşekkür etti.

MELEN ÇAYINDA ADRENALİN YAŞADILAR

ÇFK'nın organizasyonu ile bu yıl da Melen Çayında rafting organizasyonuna katılan ÇFK üyeleri heyecanın doruğuna ulaştı. Geçtiğimiz yıllarda da rafting yapmak ve doğa yürüyüşüne katılmak amacıyla bölgeye gittiklerini hatırlatan ÇFK Basın Sözcüsü Fatoş Aykaç, katılımın çok yoğun olduğu gezide bol bol doğa fotoğrafı çekme imkanı bulduklarını da sözlerine ekledi.

DERNEK ÜYELERİ GEZİLERDEN ÇOK MEMNUN

ÇFK tarafından düzenlenen gezilere katılan dernek üyeleri, bu tür gezilere katılmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Şahinkaya Kanyonunu gezen dernek üyelerinden Suzan Gençboyacı, ÇFK ailesine yaklaşık bir yıl önce katıldığını, bu süre içerisinde hem fotoğraf çekme teknikleriyle ilgili kendini geliştirdiğini hem de yeni yerleri gezme ve tanıma imkanı bulduğunu söyledi. Tülay Karaağaç da organizasyonlardan dolayı ÇFK yöneticilerine teşekkür ederek, tüm doğa severleri ve fotoğrafa gönül verenleri gezilere davet etti.