Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çorum Kadın ve Aile Koordinatörlüğü’nün organize ettiği “Annemle Tarihe Yolculuk” adlı program yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Elvan Çelebi Türbe'sine rehber eşliğinde gerçekleştirilen programa Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çorum Kadın ve Aile Koordinatörlüğü Üyeleri, farklı yaş gurubundaki çocuklar ve anneleri katıldı.

Etkinlikle ilgili bir açıklama yapan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çorum Kadın ve Aile Koordinatörü Esma Ökmen, gelecek nesilleri önemsediklerini gelecek nesillerin milli ve manevi duygularını pekiştirmek için bu tarz etkinlikleri organize ettiklerini bildirdi.

İslam dininin bir anne olarak kadının değerini yükselttiğinin ifade eden Ökmen, “ Ailede huzur ve mutluluğun temel unsuru olan annelerimizin, evde uzlaştırıcı birleştirici bir konumu olduğuna inanıyorum. Anne ne kadar erdemli, ahlaklı, faziletli, şahsiyetli olursa; çocuk da o derece karakterli olacaktır. TÜGVA Kadın Aile Koordinatörlüğü olarak annelerimize bu minvalde destek olma derdini elhamdülillah içimizde taşıyoruz. Anne yükselirse toplumun yükselmemesi için bir sebep yoktur.” dedi.

Amaçlarının vatan millet ve bayrak sevgisi aşılamak olduğunun altını çizen Ökmen; İman, irfan, fazilet ve bilgi ile donanmış karakterli, ahlaklı, kişilikli vatanına, milletine ve dinine sahip çıkan, dahası bunları yüceltmek için tüm imkânlarını seferber eden bir gençlik yetiştirmek arzusunda olduklarını belirtti.

Açıklamanın ardından türbe hakkında bilgiler verilerek aydınlatılan çocuklar, ip atlama, halat çekme, top oynama gibi geleneksel sokak oyunları oynayarak gönüllerince eğlendiler.