Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Çorum – Alacahöyük’te başlatılan turizm yatırımlarının yarım bırakılmasının ve yapılan tesislerin çürümeye terk edilmesinin hem milli servetin heba edilmesi, hem de Çorum’un turizm gelirlerinden yararlanamaması anlamına geldiğini belirterek, CHP iktidarında Alacahöyük’ün tarihi zenginliklerini tam anlamıyla turizme kazandıracaklarını söyledi.

CHP Ekonomi Politikaları ve İşveren Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın başkanlığındaki Ekonomi Masası heyeti, Çorum’u ziyaret etti.

Ekonomi Masası heyeti, Çorum’da bir dizi ziyaretlerde bulunarak, yaşanan sorunlar ve taleplerle ilgili istişarelerde bulundu.

CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Milletvekili Tufan Köse, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, ilçe başkanları ve diğer parti yöneticileri tarafından Alacahöyük’te karşılanan CHP heyeti, ilk olarak Alahöyük müze ve örenyerleri ile Hitit Gölpınar Barajında inceleme yaparak sorunları yerinde tespit etti.

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın başkanlığındaki heyette; Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Orhan Sarıbal, Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, İzmir Milletvekili Bedri Serter, İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve önceki dönem İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli yer aldı.

Heyete Alacahöyük’ün sorunları ve yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi veren CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Alacahöyük kazılarının Atatürk’ün talimatıyla 1935 yılında başlatıldığını, bu bölgenin zengin bir tarihi birikime sahip olduğunu, daha önce belde olan tüzel kişiliğin kapatılarak köye dönüştürüldüğünü, başlatılan turizm yatırımlarının da yarım bırakıldığını söyledi.

Tahtasız, Alaca İlçesi Alacahöyük Köyü’nde gerçekleştirilen ve yüzde 70 oranında tamamlanan Hitit Köyü Projesi ve Alacahöyük Gölpınar Hitit Barajı Rekreasyon Projesi’nin ödenek yetersizliğinden dolayı yarıda kaldığını, yapılan yatırımın da heba olmaya başladığını bildirdi.

Tahtasız, yarım kalan projenin bir an önce tamamlanması gerektiğini dile getirerek, aksi halde yapılan yatırımların boşa gideceğini, milli servetin çöpe atılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Tarihi Hitit Gölpınar Barajı etrafında incelemeler yapan Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, Alacahöyük’te başlatılan turizm yatırımlarının yarım bırakılmasının ve yapılan tesislerin çürümeye terk edilmesinin hem milli servetin heba edilmesi, hem de Çorum’un turizm gelirlerinden yararlanamaması anlamına geldiğini belirterek, CHP iktidarında Alacahöyük’ün tarihi zenginliklerini tam anlamıyla turizme kazandıracaklarını söyledi.

Öztrak ve beraberindeki heyet, Alacahöyük Antik Kenti'nde yaklaşık 3 bin yıllık olduğu tahmin edilen Hitit Barajı ile çevresine inşa edilen tesisleri inceledi.

CHP Ekonomi Masası Heyeti, Atatürk'ün kişisel servetinden bütçeleyerek 1935 yılında başlattığı 4 kazı çalışmasından birine ev sahipliği yapan Çorum'un Alacahöyük köyündeki Alacahöyük Antik Kenti'ni ve müzeyi de gezerek eserler hakkında bilgi aldı.

Sfenksli Kapı önünde hatıra fotoğrafı çektiren CHP heyeti, vatandaşlarla da sohbet ettikten sonra Çorum’a hareket etti.