Yapılan açıklamada, “Valiliğimiz himayesinde Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği mali destekleri ile Çorum’a davet edilen yerli turizm seyahat acenteleri ve tur operatörü temsilcilerinin katılımıyla Müdürlüğümüz ev sahipliğinde geçtiğimiz yıl Kasım ayında ilimize gezi düzenlenmişti.

“Yeşilırmak Havzası Bölgesel Markalaşma ve Destinasyon” projesi kapsamında yerli turizmcilerin bölgemizi daha yakından tanımaları için düzenlenen gezi kapsamında İlimize gelen misafirler Çorum Müzesi ve şehir gezisi, Alacahöyük müze ve örenyeri gezisi, Hattuşa ören yeri, Boğazköy Müzesi ve Yazılıkaya Açıkhava mabedini ziyaret etmişler, ziyaret sonrası turizm potansiyelini yüksek buldukları ilimize tur düzenlemek için çalışma yapacaklarını belirtmişlerdi. Acentelerin bu yıl içerisinde yaptıkları tur planlamasına Çorum’u da dahil etmeye başladıkları görülmüş olup info gezisinin olumlu sonuçları alınmaya başlanmıştır” ifadelerine yer verildi.

İnfo gezisine katılan seyahat acenteleri bölgemize yönelik Çorum’u da içine alan tur programlarını yayınlamaya başladıkları, İç Anadolu, Galatya ve Hitit turu gibi adlarla satışa çıkarılan turlar kapsamında Hattuşa, Alacahöyük, Şapinuva ve Çorum merkezde bulunan tarihi ve turistik yerlerin ziyaret edilmesi planladıkları belirtildi. Ayrıca, Gezi programlarında Çorum’da 1 veya 2 gün arasında konaklama yapılması da yer aldığının altı çizilirken Çorum ve bölgemize yönelik gezilerin bu yıl artarak devam etmesi beklendiği vurgulandı.