Çorum Belediye Meclisİ Haziran Ayı Toplantısı Turgut Özal Konferans Salonu’nda AK Parti Grup Başkan vekili İsmail Bölükbaş başkanlığında gerçekleştirildi.

Tuncay Yılmaz, “Belediye başkanının açıklamasının ardından eski belediye başkanı topa girdi sabır çektirdi. Şimdi biz de diyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi Meclis grubu olarak, mızıkçılık yok. Öyle yedik, içtik, gittik hesap size. Öyle bir şeyi Cumhuriyet Halk Partisi kabul etmiyor. Rakamlarla bakıcaz. Özellikle mali konularla alakalı. Personel maaşlarının Çorum Belediyesi tarihide ödenmediği zamanlar tabi ki olmuştur. O zamanlarda rahmetli nur içinde yatsın Sayın Arif Hoca zamanında olmuştur. Bu günkü ideolojinizin temellerinin atıldığı Türkiye’de belediyeleri kazandığınız dönem olmuştur ve demek ki aradan geçen 14 sene sonra Çorum Belediyesi yine aynı duruma gelmiş. Buradan merak ettiğim durum şudur, biz hatırlıyoruz 31 Mart Mahalli İdareler yerel seçimlerinde sadece sayın belediye başkanına Çorum Belediyesi tarafından belediyenin mali durumuyla alakalı brifing verildi. Oysa ki Çorum Belediyesi tüm adaylara Çorum Belediyesinin mali durumu hakkında bilgilendirme yapması gerekirken hayır sayın belediye başkanı çağrıldı. Milliyetçi hareket partisinin belediye başkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkanı adayı çağrılmadı. Ama kendisine bu brifing verildi” dedi.

2021 YILINDA ÇORUM BELEDİYESİ FAİZE 60 MİLYON 500 BİN TL ÖDENMİŞ

Yılmaz açıklamasının devamında, “ Şimdi kendisi diyor ki Allah muhafaza ben olmasaydım sizin maaşlarınız dahi ödenmeyecekti. 2019 yılında Çorum Belediyesinin kısa ve uzun vadeli borçları toplamı 587 Milyon TL, 2019’dA Çorum Belediyesi sadece faize 38 Trilyon ödemiş. Yıl olmuş 2020 Çorum Belediyesi’nin borcu 612 Milyona çıkmış. Borç artmış. Aynı sene Çorum Belediyesi sadece faiz gideri 36 Milyon 782 Bin TL ödemiş. Yıl 2021 Çorum Belediyesi’nin borcu 662 Milyon TL. Kısa ve uzun vadeli borçlar toplamı. 2021 Yılında Çorum Belediyesi faize 60 Milyon 500 Bin TL ödenmiş. Sayıştay raporlarını ilk açıkladığımızda bize bu kürsülerden neler söylenmişti. Sayıştay denetçileri ilk geldiğinde ne demişti. Ey Çorum Belediyesi siz yasanın size el verdiği borçlanma limitlerini aşmışsınız. Şimdi arkadaşlar el insaf. Yaklaşık 120 Milyon TL faize para ödemiş bu belediye. Bugün vay biz olmasaydık, vay bizden önceki. Çorum şehri Adalet ve Kalkınma Partisi Belediyesi’nin ilk belediyesidir. Geldiğimiz nokta. Diyanetin yapması gereken, Spor Bakanlığının yapması gereken, Milli Eğitimin yapması gerekenleri Çorum Belediyesi yaptı. E şimdi yenisi çok borçluyuz. Eskisi sabır çektirme! Vallahi pes pes pes. Biz yenisini eskisini bilmeyiz. Rakamlar yalan söylemez. Çorum Belediyesi bu günde borçlanma limitlerinin üzerinde borçlanarak yoluna devam etmektedir” şeklinde konuştu.

“EMLAKÇILARLA REKABET EDİYORUZ”

Çorum Belediyesi’nin arsa satışlarına ilişkin konuşan Yılmaz, “Çorum Belediyesini son dönemlerde gazetelerde bir hususta fazla görüyoruz. Emlakçılarla rekabet ediyoruz. Villa arsaları, bag parselleri sürekli bir satış halindeyiz buna karşılık şu cevap gelecek. Çimentonun arazisini aldık. Satılan arsalar, kullanılan krediler Çorum halkına şeffaf bir şekilde anlatılmalı” ifadelerine yer verdi.

“AYRIŞTIRMA YAPILMASINI DOĞRU BULMUYORUZ”

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın toplantıda yaptığı konuşmaya değinen Tuncay Yılmaz, “O toplantıda sayın başkan bir Şehrül emin sıfatıyla çıkıp yaptığı anlaşmada enteresan bir benzetme yaptı. Sendikaları sayarken AKP iktidarında kurulan sendikalara benim sendikam o benim sendikam şu. Onlarca sendika var ve şimdi o sendikaya mensup insanların başkanı değimisiniz. Bir siyasi görüşünüz ve ideolojiniz olabilir. Ayan beyan bu kadar ayrıştırma yapılmasını doğru bulmuyoruz” dedi.

“HALK EKMEK BÜFELERİ ARTIRILSIN”

Tuncay Yılmaz Halk ekmek büfelerinin önünde oluşan kuruklara dikkat çekerek, “ Yazın sıcakta, kışın soğukta o insanları sırada bekletmek şehrimize yakışmaz. Büfelerin sayıları artırılsın” dedi.

"ATIL DURUMDAKİ ARAÇLARA NE OLDU"

Yılmaz, "Geçtiğimiz yıllarda atıl durumda duran araçların belediye eliyle toplatıldığı ve bir otoparka konulduğu fakat bu gün araçların  nerde hangi parkta olduğunu bilinmediği soruldu. Bu araçların akıbeti nedir öğrenmek istiyoruz" ifdelerine yer verdi.