TÜMSİAD Çorum Şubesi üyelerini OKA Projeleri hakkında bilgilendirmek amacıyla proje toplantısı gerçekleştirdi.
Toplantıya OKA Çorum Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörü Özden Özgür Yalçın, Hitit Üniversitesi’nden Proje Uzmanı Öğretim Üyesi Mehmet Aydınkal, Öğretim Üyesi Doğan Demirci, Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Bilici ile TÜMSİAD üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşan OKA Çorum Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörü Özden Özgür Yalçın, proje faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
TÜMSİAD ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda, bölgesel kalkınmada Avrupa ülkelerindeki iyi uygulamalar ile Çorum’da yapılabilecek etkin projeler hakkında ışık tutacak deneyim ve bilgiler paylaşılarak fikir alışverişinde bulunuldu.
Destek programı kapsamında açılan çevre, enerji, tüketicinin ve sağlığın korunması, adalet, özgürlük ve güvenlik, iş kurma hakkı ve hizmet sunumu serbestisi, bölgesel politika ve yapısal araçların koordinasyonu, işletme ve sanayi politikası, tarım ve balıkçılık, eğitim konuları hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda dört adet proje hazırlama konusunda fikir birliğine varıldı.
Oluşturulacak projelerin öncelikle Çorum başta olmak üzere bölgemiz ve ülkemiz açısından yarar sağlaması noktasında temenniler dile getirildi.
Bilgilendirme toplantısında proje içerikleri belirlenmek üzere ileri bir tarihte yeniden görüşüleceği karara bağlanarak, görev paylaşımı yapıldı.
Toplantının ardından söz alan TÜMSİAD Çorum Şube Başkanı Abdurrahman Kılıç, OKA’nın ulusal ve yerel aktörlerle işbirliği içinde bölgenin kapasitesini ve rekabet gücünü geliştiren etkin bir ajans olduğundan bahsetti.
Kılıç, toplantının çok olumlu geçtiğini ifade ederek katılımcılara teşekkür etti.