TÜGVA tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gençlerimiz hem Kur’an-ı Kerim’i kendi seviyelerine uygun olarak belirlenen sınıflarda güzel okumayı öğrenecekken hem de temel dini bilgiler dersi ile değerlerini daha iyi öğrenme fırsatı bulacaklar.

Ayrıca örnek Müslüman karakterini Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (sav)’ın hayatının ve hadislerinin ışığında kendine rehber edinebilecekler. Yaz Okulu Projemizde ortaokullu öğrencilerimiz ilgi alanına uygun olarak seçeceği futbol, basketbol, voleybol, binicilik, yüzme, okçuluk, mangala, satranç ve geleneksel sporlar gibi dersler ile de belirlediği spor dalında eğlenceli vakitler geçirebileceklerdir.

Yüzme, piknik, langırt ve ata binme gibi çeşitli sürpriz aktivitelerle de Yaz Okulu Projemizde unutulmaz anılar biriktirecekler. Ayrıca düzenlenecek çeşitli yarışmalarda hediyeler kazanma şansı yakalayacak gençlerimiz Yaz Okulumuzda birçok diğer sürprizlerle de karşılaşacak.”

Derslerin içeriği şu şekilde

Hafta içi her gün 30’ar dakikalık 4 ders şeklinde programlanan ;

• Kuran-ı Kerim (Elif Ba) Dersi

• Temel Dini Bilgiler Dersi

• Hadis Dersi ve

• Futbol, basketbol, okçuluk, binicilik, mangala, satranç, yüzme

Öğrencilerin derslere katılım oranına ve eğlenceli etkinlikler kapsamında yapılan yarışmalarda ki başarılarına göre sürpriz hediyeler verilecektir.

İlkokul 4. sınıf mezunları ve ayrıca Ortaokul 5. sınıf, 6. sınıf, 7. sınıf, 8. sınıf ve mezunları yaz okuluna başvurabilecekler.

TÜGVA Çorum İl Temsilcisi Enes Kayabaşı  “Gençlerimizin istifade edebilecekleri her alanda varız ve bu sene ortaokullu gençlerimizle unutulmaz bir yaz geçirmeyi hedefliyoruz. Spor dersleri ile psikomotor(bedensel) becerileri, teorik derslerle bilişsel gelişim, dini derslerle değerler eğitimi kazandırmayı amaçlıyoruz. TÜGVA Ortaokul Yaz Okulu’nun eğitim programı içeriği hakkında bilgi veren Tügva Çorum İl Temsilcisi Enes Kayabaşı “Yaz Okulumuz 20 Haziran’da eğitime başlayacak” dedi.

Eğitim müfredatı içeriğinin oldukça zengin olduğunu ve programda ayrıca seminerler ile öğrencilerin kişisel gelişimleri üzerine de çalışmalar yapılacağı ve düzenlenecek çeşitli yarışmalar ile de öğrencilerimizin sürpriz hediyeler kazanabileceğini vurguladı.

Kayabaşı, “Öğrencilerimizi spor derslerinden atölye çalışmalarına, dini derslerden eğlenceli yarışmalara kadar pek çok sürprizle karşılaşacakları bir yaz okulu bekliyor.

Ayrıca “formatı gereği içerisinde yüce kitabımız Kuran-ı Kerimi okumayı ve anlamayı öğreten, Peygamberimizin örnek hayatı ile gençlerin gönül dünyalarına dokunmayı hedeflediğimiz, ayrıca öğrenirken eğlenebilecekleri bir program ile yaza giriş yapıyoruz.

6 hafta sürecek, eğlencenin ve bilginin adresi TÜGVA Yaz Okulumuza tüm ortaokullu öğrenci kardeşlerimizi davet ediyoruz.Yaz Okulu için 20 Haziran'a kadar başvurular yapılacak olup Yaz okulu tamamen ücretsiz olacaktır. Başvurular için aşağıdaki linkten çevrimiçi olarak kayıt yaptırabilirsiniz” açıklamalarında bulundu.

Linke tıklayınız